Ubegavet udlændingepolitik svækker dansk økonomi

Udlændinge fra landene uden for EU kan i øjeblikket komme til Danmark på det, som hedder beløbsordningen. Det vil sige, at de skal have et job, hvor de kommer til at tjene mindst 445.000 kroner om året. Arbejdsgiverne vil gerne have, at denne regel lempes, men fagbevægelsen er imod, skriver Berlingske.

”På lønmodtagersiden ønsker man ikke at lempe på reglerne for den udenlandske arbejdskraft. ’De nye tal for den udenlandske arbejdskraft viser, at når der er brug for arbejdskraft, så kommer udlændingene også. Det viser også, at når virksomhederne har mangel på arbejdskraft, så kan de annoncere i EUs jobbase. Der er 15 millioner ledige i EU og masser af muligheder for at tiltrække arbejdskraft. De danske virksomheder har kun opslået 3.000 job i EUs jobbase. Norske virksomheder har slået 19.000 job op, og svenskerne har cirka 58.000 opslåede job’, siger cheføkonom i AE Erik Bjørsted”.

24NYT: Mens erhvervslivet råber op om mangel på arbejdskraft og frygter store tab i omsætningen, har S-regeringen ingen planer om at gøre det lettere at ansætte højtkvalificeret, videnstung arbejdskraft fra lande uden for EU. I stedet henviser regeringen til, at der stadig er en stor reserve af ledige og ufaglærte, som virksomhederne kan rekruttere fra.

Det siger sig selv, at manglende arbejdskraft ikke kan undgå at medføre et omsætningstab i virksomhederne og dermed tab af vækst og velfærd for Danmark. Højtuddannede udlændinge kunne ellers være en gevinst for dansk økonomi, men en ubegavet udlændingepolitik og en generel modvilje mod udlændinge i Danmark står i vejen. Læs mere her og her.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)