Regeringen vil hive millioner ud af gymnasier og videregående uddannelser for at skaffe penge til nærpoliti
For at skabe ”tryghed først” har den socialdemokratiske regering valgt, at lade gymnasier og videregående uddannelser bidrage med et trecifret millionbeløb de kommende fire år. Udspillet til en ny politiaftale skal nemlig betales af blandt andet en reduktion af uddannelsesinstitutionernes markedsføringsmidler, hvilket ærgrer formanden for Ingeniørforeningen, IDA, Thomas Damkjær Petersen.
”Løftet om helt at afskaffe det udskældte omprioriteringsbidrag på uddannelsesområdet, ser dermed ikke ud til at blive overholdt fuldt ud, og det er derfor trist læsning. Regeringen har slået sig op på, at den ville stoppe besparelserne, og i stedet se uddannelse som en investering. Det billede er svært at genkende med udspillet til en ny politiaftale,” siger han.
IDAs formand har overordnet svært ved at se, hvorfor uddannelsesområdet overhovedet skal blandes ind i noget så fjernt som en ny politiaftale. Han understreger desuden, at uanset om regeringen vælger at kalde det en reduktion af markedsføringsmidler, så er det samme som at rulle besparelserne ud over uddannelsesinstitutionerne.
”Uagtet hvad man mener om udgifter til markedsføring, ændrer det ikke ved, at det reelt er en besparelse på uddannelsesområdet, da institutionerne får én samlet pose penge. Markedsføring dækker endvidere over udgifter til blandt andet åbent-hus-arrangementer, brobygningsaktiviteter, informationsmaterialer om studier i forbindelse med studievalg og meget mere, hvilket er vigtige aktiviteter – blandet andet i relation til at få flere unge til at vælge en STEM-uddannelse. Helt basalt vil selv de institutioner, der bruger meget få penge på markedsføring, blive ramt af regeringens nye minihøster,” siger Thomas Damkjær Petersen.
IDAs formand håber nu, at der ved de politiske forhandlinger om en ny politiaftale, vil komme bedre idéer til finansiering på bordet.
”At lade uddannelsesinstitutionerne betale, er i hvert fald ikke en god idé,” siger han