Udenlandske tyve anholdt ved grænsen

I går aftes (lørdag 11. juli) blev seks udenlandske mænd i alderen 21 til 56 år anholdt ved færgelejet i Gedser, før de nåede at køre om bord på færgen til Tyskland.

Bilerne, de kørte i, var nemlig fyldt med værktøj, som politiet mistænker dem for at have stjålet her i landet. I alt skønner politiet, at de anholdte havde stjålet værktøj for omkring 100.000 kr.

Udlændingekontrolafdeling Øst fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi foretog anholdelserne, og afdelingens vicepolitiinspektør, Anton Havegård, fortæller:

– Vi har flere gange set omrejsende kriminelle grupper lave denne form for kriminalitet, hvor de eksempelvis laver tyveri fra byggepladser for derefter at forsøge at fragte tyvekosterne ud af landet. Dette skete fx senest i onsdags, hvor der ved landegrænsen i Sønderjylland blev foretaget anholdelser i en lignende sag. Vi er derfor meget tilfredse med anholdelserne i går, som er vigtige i forhold til at forhindre de omrejsende kriminelle grupper med deres foretagende og gøre deres aktiviteter mere risikofyldte.

De anholdte fremstilles i dag kl. 12.00 i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster.

Udlændingekontrolafdeling Øst (UKA Øst) er en specialenhed i Sydsjællands og Lolland-Falsters politi, bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Øst er placeret i Rødbyhavn. UKA Øst bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis narkosmugling og omrejsende kriminelle grupper – og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Told og tysk politi. UKA Øst har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland ved Rødbyhavn og Gedser.

LÆS OGSÅ:  Tyskland har stadig lukket for turister og grænsehandel, men kontrollen ændres