Udlænding anholdt efter røveri mod 90-årig kvinde

Grundlovsforhør – Røveri mod person – Holbækvej, Hvalsø

Kl. 10.58 i går modtog politiet via alarm 112 en melding om, at en mand var tilbageholdt efter et røverilignende forhold mod en ældre kvinde.

Politiet kørte hurtigt til en p-plads ved et supermarked, hvor en spirituspåvirket, 37-årig mand fra Polen blev tilbageholdt. På stedet var også en lettere forslået, 90-årig kvinde fra Hvalsø, som kort forinden havde fået frataget sin taske.

Hun var i færd med at lægge indkøbsvarer i sin bil, da hun ved indstigning blev kontaktet af den tilbageholdte mand. Han greb ud efter hendes taske og truede den 90-årige samtidig med en knyttet næve.

Det fik den 90-årige til at skrige op og holde så fast i sin taske, at remmen bristede.

Røveren trak dog så hårdt, at den 90-årige faldt omkuld og slog hovedet, men han fik tasken med sig og flygtede til fods væk fra stedet. En 46-årig mand fra Hvalsø i bil havde set offeret ligge på p-pladsen og fik oplyst omstændighederne. Han kørte herefter i røverens flugtretning og traf røveren, som han fik til at aflevere offerets taske, som vidnet så afleverede til offeret.

Herefter allierede han sig med en kvinde, så de sammen efterfølgende kunne foretage en civil anholdelse af røveren på Hvalsø togstation.

Den 37-årige polak blev sigtet for røveri mod den 90-årige kvinde og har overnattet i et arresthus, idet anklagemyndigheden torsdag vil fremstille manden i et grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling.

Kommentarer