Udlænding forsøgte at dræbe 70-årig mand i sit hjem på Østerbro – anholdt i Albanien

I forbindelse med sagen om røveri af særlig grov beskaffenhed og forsøg på manddrab udført d. 27. februar 2017 mod en nu 70-årig cykelhandler i hans private hjem på Østerbro i København, blev en nu 18-årig mand fra Albanien d. 16. februar 2018 i et nævningeting i Københavns Byret idømt ubetinget fængsel i 7 år samt udvist af Danmark for bestandig.

Den dømte mand fra Albanien udførte det grove røveri og drabsforsøget sammen med en medgerningsmand – en nu 30-årig makedonsk statsborger – hvis identitet politiet har været bekendt med længe. Han har siden den 3. maj 2017 været internationalt efterlyst af Københavns Politi på baggrund af en fængslingskendelse afsagt af Østre Landsret den 24. april 2017.

Fredag den 16. februar 2017 om aftenen (samme dag, som den 18-årige albaner blev dømt) modtog Københavns Politi via Interpol meddelelse om, at den internationalt efterlyste makedoner samme dag – efter indrejse fra Makedonien – var blevet anholdt i Albanien. Og han i dag blevet identificeret ved fingeraftryk.

– Københavns Politi er – via Interpol – i dialog med myndighederne i Albanien, og vi vil nu fremsende en udleveringsbegæring til Albanien med anmodning om den anholdte bliver udleveret til Danmark, hvor han kan blive strafforfulgt, siger politikommissær Hans Erik Raben, Københavns Politi, Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet.

Københavns Politi har på nuværende tidspunkt ikke yderligere oplysninger i sagen.