Udlænding idømt seks års fængsel for forsøg på indsmugling af kokain

Anholdelsen fandt sted i juni ved den dansk-tyske grænse, efter at den 36-årige mand blev afsløret med knap to kilo kokain.

En 36-årig mand, norsk statsborger, blev tirsdag ved en domsmandsret ved Retten i Sønderborg idømt seks års ubetinget fængsel samt udvisning for bestandigt i en sag om forsøg på indsmugling af knap to kilo kokain.

Den 36-årige blev anholdt den 30. juni ved den dansk-tyske grænse, efter at han var blevet afsløret med 1.990 gram kokain med en renhed på 77 procent.

Betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest ved Syd- og Sønderjyllands Politi fattede mistanke til den 36-årige i forbindelse med en indrejsekontrol i Frøslev, hvorefter mandens køretøj blev undersøgt af toldere i Toldstyrelsens undersøgelseshal, hvor kokainen blev fundet gemt i bilen.

Den 36-årige nægtede sig skyldig i retten og ankede dommen på stedet.

Den 36-årige har været varetægtsfængslet siden anholdelsen og er fortsat varetægtsfængslet frem til ankesagen.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.