Udlænding mand tilstår indsmugling af 60 kilo hash

Den hollandske mands køretøj blev ved Frøslev Grænseovergang undersøgt af toldere med narkohunde, hvorefter det stod klart, at der var gemt 60 kilo hash i bilen.

En 41-årig hollandsk mand har tilstået indsmugling af 60 kilo hash ved Frøslev Grænseovergang. Det vides ikke om “hollandsk mand” dækker over en person med mellemøstlig eller afrikansk baggrund, hvilke ofte er tilfældet, når myndighederne beskriver en person som værenede europæisk. Det er muligt, at manden blot har et hollandsk statsborgerskab.

Hændelsen fandt sted fredag den 4. september, hvor den 41-årige kom kørende i en hollandsk indregistreret personbil, der blev taget ud til kontrol af toldere fra Toldstyrelsen.

Køretøjet blev undersøgt med toldernes narkohunde, hvorefter det stod klart, at der var gemt 60 kilo hash i bilen.

Den 41-årige mand blev derefter anholdt af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi. Og han blev ved et lukket grundlovsforhør ved Retten i Sønderborg lørdag den 5. september varetægtsfængslet i knapt fire uger.

Den sigtede nægtede sig i første omgang skyldig, men har efterfølgende erkendt indsmuglingen.

Der venter nu den 41-årige et retligt efterspil.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet.
UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet.
Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest. Og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.