Udlænding udgiver sig for at være hjemmehjælper – 92-årig skulle “masseres”

Arkivfoto.

Falsk hjemmehjælper på spil – Stevnshøjvej, Store-Heddinge – Stevns

Kl. 1701 søndag fik politiet den første anmeldelse om en falsk hjemmehjælper, der i tidsrummet kl. ca. 1200-1700 havde henvendt sig hos en 92-årig kvinde fra Store-Heddinge. Kvinden var gået ind ad en ulåst hoveddør og havde i stuen truffet den 92-årige, der fik besked på, at hun fik hjælp til at lave gymnastik. Den 92-årige troede, at kvinden var fra hjemmeplejen, selv om hun ikke havde hverken uniform eller navneskilt på sig, fordi den 92-årige får besøg af hjemmeplejen som hjælp til gymnastik.

Efter et stykke tid blev den 92-årige nu placeret på en stol i køkkenet med ryggen til boligens øvrige rum, idet hun nu skulle have massage. Kvinden skyndte sig ind i soveværelset for at hente creme til massagen, men forsvandt pludselig fra stedet. Den 92-årige opdagede efterfølgende, at der var blevet stjålet både et sølvur og kontanter fra soveværelset.

Kl. 1730 søndag fik politiet endnu en anmeldelse fra en 83-årig kvinde fra Store-Heddinge, som kl. ca. 1600 havde fået uventet besøg af en fremmed kvinde, der udgav sig for at være fra hjemmeplejen. Sammen gik de ud i køkkenet, hvor den 83-årige spurgte den fremmede kvinde om hendes navneskilt mv. Herefter forlod den fremmede kvinde stedet med et svar om, at hun havde glemt navneskiltet i bilen. Der var ikke blevet stjålet noget fra den 83-årige.

Politiet formoder, at der tale om samme kvinde i begge sager. Den mistænkte beskrives som: kvinde, ca. 35 år, 165-170 cm høj, kraftig af bygning, brunligt hår, dansk-talende med accent, iført grålig hue med skygge og grålig bluse.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket kvinde i området. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Kommentarer