Udlejer tog ikke skoene af – dømt til at betale kr. 82.000,- til muslimsk par

islam

(Modelbillede)

Da en udlejer mødte op for at fremvise en lejlighed til en potentiel ny lejer, burde han have taget skoene før han trådte ind i soveværelset af hensyn til det par, der på det pågældende tidspunkt boede i lejligheden. 

Men fordi udlejeren nægtede dette, så har en menneskerettighedsdomstol nu kendt ham skyldig i ikke at tage hensyn til parrets religiøse praksis.

Desuden har retten fundet, at udlejeren har “chikaneret parret og skabt et forgiftet boligmiljø.”

Parret er nemlig muslimer og soveværelset blev brugt til at at bede i, og derfor skulle han have taget skoene af, inden han trådte ind, mente retten.

En canadisk “Human Rights Tribunal” i Ontario således dømt udlejeren til at betale $12.000 (ca. kr. 82.000) i godtgørelse til det muslimske par fra Brampton.

Det skriver TORONTO SUN.

Lejerne, Walid Madkour og hans kone Heba Ismail, forlangte desuden, at udlejeren skulle gøre opmærksom på sin ankomst, fem min. inden han ankom til lejligheden.

Det skyldes, at parret ville være sikker på, at Heba Ismael var passende påklædt, og at de ikke var midt i en af deres fem daglige islamiske bønner.

Udlejeren påpegede dog, at han ifølge loven kun havde pligt til at give besked 24 timer inden ankomst.

Men også ved dette forhold gav domstolen parret medhold.

Der har fundet flere episoder sted, som alt i alt tyde på, at der har været et noget betændt forhold mellem lejere og udlejer.

LÆS OGSÅ:  Europas nye "München": Iran

Udover at betale parret ca. kr. 82.000,-  som godtgørelse for krænkelse af deres “værdighed, følelser og selvrespekt”, skal udlejeren også tage et internetkursus om “Menneskerettigheder i udlejningsbyggeri”.

 

….

Skriv din mening om dommen på kr. 82.000,- til det muslimske par i kommentarfeltet herunder og del gerne artiklen på Facebook.