Udvidet åbningstid på BørneTelefonen har hjulpet tusindvis af børn og unge

Siden april 2019 har BørneTelefonen gradvist udvidet åbningstiden, så børn kan få hjælp allerede fra klokken syv om morgenen. Behovet har vist sig at være stort: En ny opgørelse viser, at der har været omkring 10.000 rådgivningssamtaler i tidsrummet 07-11.

Mobning i skolen. Vold og konflikter derhjemme. Skoleskift. Træthed.

Årsagerne er mange, når børn og unge rækker ud efter hjælp i de tidlige morgentimer. I april 2019 blev åbningstiden på BørneTelefonen udvidet til klokken 9:00, og i september i 2020 blev den udvidet yderligere til klokken 7:00.

De udvidede åbningstider har hjulpet tusindvis af børn. En ny opgørelse fra Børns Vilkår viser, at der siden april 2019 har været omkring 10.000 rådgivningssamtaler i tidsrummet 07-11.

”Når børn rækker ud efter hjælp – nogle gange for første gang – så skal de helst ikke få at vide, at de har ringet uden for åbningstid. Vi vil være der for børn, når de har brug for det, og derfor er det også helt afgørende for os at kunne holde BørneTelefonen åben i flest mulige af døgnets timer,” siger direktør i Børns Vilkår, Rasmus Kjeldahl.

BørneTelefonen har kunnet udvide åbningstiderne takket være et flerårigt samarbejde mellem Børns Vilkår og Circle K, som gennem indsamlingskampagner i Circle K’s butikker har resulteret i en samlet donation på over 2 millioner kroner. I øjeblikket er endnu en indsamlingskampagne i gang, som vil bidrage til Børns Vilkårs ambition om på sigt at gøre BørneTelefonen døgnåben.

LÆS OGSÅ:  Rekordindsamling sikrer 8 millioner til BørneTelefonen

”Jeg er bange for at tage hjem”
Af opgørelsen over samtaler i morgentimerne fremgår det, at forholdet mellem barn og forældre, kærlighed og venskaber er de tre hyppigste henvendelsesårsager.

Flere børn fortæller blandt andet, at de er blevet smidt ud hjemmefra og har sovet hos familie og venner og ikke ved, hvad de skal gøre. En dreng fortæller, han er bange for at tage hjem, fordi moren har truet med tæsk.

”BørneTelefonen spiller en afgørende rolle i at yde hjælp til børn og unge, og vi er stolte af at have været med til at sikre, at der nu også sidder frivillige rådgivere klar til at hjælpe i morgentimerne. Over 10.000 samtaler i det tidsrum fortæller os, at der er et stort behov! Og det er netop derfor, BørneKaffe-kampagnen kører igen – fordi den virker, og fordi BørneTelefonen skal blive i stand til at hjælpe endnu flere udsatte børn og unge, uanset tidspunkt på døgnet”, fortæller presse- og kommunikationsansvarlig i Circle K, Dennis Dalgaard.

Fakta

• BørneTelefonen er åben alle hverdage fra klokken 7-02, i weekender 11-02. Børn kan både henvende sig på telefon, chat og sms, ligesom BørneTelefonens hjemmeside har en brevkasse, man kan skrive til.
• Circle K’s indsamlingskampagne hedder BørneKaffe og har til formål at støtte BørneTelefonen, så børn og unge kan få hjælp på flere tidspunkter af døgnet.
• Hver kop solgt BørneKaffe giver i alt 5 kroner til Børns Vilkår. De sidste to år er der gennem BørneKaffe-kampagnerne doneret i alt over 2 millioner kroner.
• Kampagnen løber for tredje gang fra 8/12-28/2 i alle Circle K’s 225 danske butikker.
• Børnekaffe vandt i 2019 Fundraisingprisen.

LÆS OGSÅ:  Landsindsamling slår rekord med 8,5 millioner kroner til BørneTelefonen

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)