Udvist!

Arkivfoto. Regitze

38-årig polsk mand idømt et års fængsel og ny udvisning for at overtræde indrejseforbud.

Den 38-årige blev opdaget i forbindelse med den stikprøvevise indrejsekontrol. Han erkendte, og dommen blev afsagt senere samme dag.

 

En 38-årig polsk mand er ved Retten i Sønderborg blevet idømt et års fængsel samt udvisning med et indrejseforbud i seks år for at være rejst ulovligt ind i Danmark.

 

Den 38-årige polak befandt sig den 11. september klokken 01.15 i en varebil med en gruppe landsmænd ved Frøslev Grænseovergang.

 

Her blev gruppen taget ud til den stikprøvevise indrejsekontrol af betjente fra Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

 

Ved kontrollen stod det klart, at den 38-årige mand i august 2022 i Østre Landsret var blevet idømt fængsel og udvisning med et indrejseforbud i seks år for vold og indbrudstyveri.

 

Den 38-årge mand blev derefter anholdt.

 

Han erkendte sig skyldig og modtog dommen, der blev afsagt på et retsmøde senere samme dag.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere.
UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland.
UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland.
På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.
I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.