Udvist af Danmark for bestandigt: Smuglede ca. 31 kilo narkotika til Danmark.

En nigeriansk mand og en kroatisk kvinde blev i går idømt hver 14 års fængsel for i 2019 at have indsmuglet ca. 31 kilo narkotika til Danmark.

Retten på Frederiksberg har i går afgjort en større sag om systematisk indsmugling af både kokain og heroin – i alt ca. 31 kilo. En 42-årig mand fra Nigeria og en 27-årig kvinde fra Kroatien var tiltalt i sagen, og de er nu begge idømt 14 års fængsel. De to personer blev også varetægtsfængslet efter dommen og er begge udvist af Danmark for bestandigt.

Sagen udspringer af en større efterforskning foretaget af efterforskningsfællesskabet Særlig Efterforskning Øst (SEØ) under Københavns Politi.

”Jeg er meget tilfreds med dagens dom, som afspejler, at det er en meget alvorlig sag at indføre hårde stoffer til Danmark,” siger anklagerfuldmægtig Magnus Wiik fra SEØ.

Ved en koordineret aktion den 10. november 2019 blev de to personer anholdt i Valby, hvor den kroatiske kvinde mødtes med den nigerianske mand. Med sig havde de hver sin trolleykuffert, som de byttede med hinanden. Herefter slog politiet til og anholdt de to personer. Der viste sig efterfølgende at være næsten fire kilo kokain og heroin i den kuffert, som kvinden overdrog til manden, mens der var 5.000 euro i den kuffert, som manden overdrog til kvinden.

Politiets videre efterforskning af sagen afdækkede imidlertid, at overdragelsen i forbindelse med anholdelsen den 10. november ikke var en enlig svale. Kvinden havde desuden på ni andre dage i løbet af 2019 overdraget kufferter med kilovis af hård narkotika til den nigerianske mand.

LÆS OGSÅ:  Her er dommen for at videregive 35kg hash

De domfældte blev dømt i alle sagens 10 forhold.

”Jeg er glad for, at det grundige efterforskningsarbejde foretaget af Særlig Efterforskning Øst har båret frugt, og at retten har lagt til grund, at det er bevist, at de to nu dømte personer har indført hård narkotika til Danmark i store mængder,” siger Magnus Wiik.

Både den nigerianske mand og den kroatiske kvinde har på stedet anket dommen til Østre Landsret.