UDVIST! Havde 13 kilo ecstasy og over 300 gram amfetamin

Arkivfoto. Regitze

Otte års fængsel og udvisning for indsmugling af narko

En 31-årig litauisk mand blev i sommer anholdt ved grænsen med over 13 kilo ecstasy og over 300 gram amfetamin. Nu er han dømt.

En 31-årig mand, litauisk statsborger, blev onsdag ved et retsmøde ved Retten i Sønderborg idømt otte års ubetinget fængsel samt udvisning for bestandig for indsmugling af narkotika.

Der var tale om mere end 13 kilo ecstasy (svarende til cirka 31.200 tabletter) samt mere end 300 gram amfetamin.

Den 31-årige blev anholdt den 4. juli 2019 i forbindelse med en indrejsekontrol ved Frøslev Grænse.

Den litauiske mand blev udtaget til kontrol af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Ved kontrollen fattede betjente og toldere mistanke til den 31-årige, hvorefter mandens ejendele og køretøj blev undersøgt – og narkoen blev fundet.

Den litauiske mand har siddet varetægtsfængslet siden anholdelsen og begyndte sin afsoning umiddelbart efter dommen.

Den 31-årige har erkendt at have indsmuglet narkoen.

 

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi bestående af operativt personale, efterforskere og analytikere. UKA Vest er placeret i Padborg – tæt på landegrænsen til Tyskland. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen – eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. På vegne af Dansk Politi hjemtager UKA Vest personer, der eksempelvis pågribes i Tyskland med tyvekoster fra Danmark. Det sker igennem europæiske arrestordrer, og personerne strafforfølges efterfølgende i Danmark for den begåede kriminalitet. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland. I grænseregionen patruljerer UKA Vest, Landespolizei og Bundespolizei sammen i fælles patruljer for også operativt at bekæmpe den grænseoverskridende kriminalitet. Smugling over landegrænsen til Tyskland har et særligt fokus i UKA Vest og en særlig Politi- og Toldenhed i Padborg gennemfører på baggrund af analyser og efterretninger indsatser rettet mod indsmugling af narkotika, våben, højt beskattede varer m.v.