UDVIST! Kvindelig tricktyv fik som fortjent

En 29-årig kvinde fra Rumænien, der mandag middag blev anholdt i et havecenter, hvor hun var mistænkt for at have begået tricktyveri, fik tirsdag ved Retten i Roskilde en straksdom på 30 dages ubetinget fængsel samt er blevet udvist af Danmark med indrejseforbud i 6 år.

Baggrunden for anholdelsen var, at kvinden havde forsøgt at narre ekspedienten i havecenteret ved at betale for et stearinlys til 12 kr. med en 1000 kr seddel. Efter at ekspedienten havde lagt de mange byttepenge på disken, skabte den 29-årige kvinde højlydt forvirring. Hun gav på gebrokkent engelsk udtryk for, at hun var utilfreds med købet og ville have de 1000 kr tilbage.

En opmærksom kunde, en 55-årig mand fra Høje-Taastrup, havde overværet optrinnet og fattede mistanke til kvinden. Han havde læst i pressen om tricket, hvor der skabes forvirring med byttepenge. Kunden var derfor ekstra opmærksom, da han så kvinden betale med en stor seddel. Han sagde til ekspedienten, at hun skulle tælle byttepengene, og her opdagede medarbejderen, at der nu manglede en 500 kr seddel. Den 29-årige kvinde blev bedt om at vise sin lukkede hånd, og her havde hun 500 kr. sedlen.

I tirsdagens døgnrapport blev det meldt ud, at den anholdte var internationalt efterlyst med henblik på udlevering. Ved nærmere gennemgang af efterlysningen viste det sig dog, at kvinden ikke skulle udleveres. Den nu dømte skal afsone sin straf i Danmark, hvorefter hun vil blive udsendt til Rumænien.