Udvist!

Straksdom førte til 12 års fængsel og udvisning for bestandigt

En 32-årig polsk mand fra Nørre-Snede blev tirsdag ved Retten i Horsens fremstillet i grundlovsforhør. Manden blev anholdt på sit arbejde mandag i forbindelse med, at politiet havde efterforsket omfattende handel med narkotika.

Manden blev i grundlovsforhøret sigtet for at have været i besiddelse af og videreoverdraget i alt 28,45 kg amfetamin, 932 gram kokain og 1470 ecstasy tabletter. Handlen med narkotika skulle være foregået over en periode på 3 år, hvor manden havde fungeret både som aftager og leverandør.

Det viste sig under sagen, at den 32-årige havde opbevaret en stor del af sit narkotika hos sine svigerforældre i en periode, hvor de var på ferie. Han havde via krypterede programmer forsøgt at skjule sit narkosalg for politiet, men uden held.

Anklager Tobias Engby fra Sydøstjyllands Politi forklarer: ”Modsat andre narkosager valgte den 32-årige mand at gå til bekendelse i retten. Han erkendte at have aftaget de store mængder narkotika for særdeles store pengebeløb. Efterfølgende havde han videresolgt det i Østjylland. Han havde blandt andet anvendt vakuumpakkemaskine, nedgravningsudstyr og Blackberry telefoner til at skjule sit fortagende.”

På baggrund af den fulde erkendelse valgte anklagemyndigheden at rejse tiltale i grundlovsforhøret med henblik på afsigelse af en såkaldt straksdom.

Den 32-årige mand blev idømt 12 års ubetinget fængsel og udvisning af Danmark for bestandigt. Derudover blev der konfiskeret penge, adskillige effekter og manden skal betale sagens omkostninger.

LÆS OGSÅ:  Udvist! Misbrugte ældres dankort

Anklager Tobias Engby uddyber: ”Retten lagde ved sin strafudmåling vægt på, at der var tale om hårde stoffer i store mængder, at salget var foregået over en længere periode på en professionel måde, hvor han fungerede som både aftager og leverandør. Trods barn og kæreste i Danmark, og at han havde opholdt sig i Danmark i over 4 år, fandt retten ikke at det kunne føre til andet resultat end udvisning for bestandigt.”

Efter domsafsigelsen modtog manden sin dom, og blev varetægtsfængslet indtil afsoning af dommen kan iværksættes.