Uhyggelig detalje: Derfor blev fingrene skåret af

Drabet på journalisten Jamal Khashoggi på Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet har karakter af religiøs henrettelse.

Nyheden om drabet på den saudiske journalist Jamala Khashoggi i oktober gik verden rundt. Den saudi-arabiske kongefamilie bedyrer fortsat sin uskyld. Tyrkiet, der ifølge Rapportere Uden Grænser selv er verdens største fængsel for journalister, så sagen som en sjælden mulighed for selv at pege fingre af andres overtrædelse af menneskerettighederne.

USA, der har både økonomiske og strategiske fordele af et godt samarbejde med Saudi-Arabien, har ligesom EU umiddelbart valgt ikke at sanktionere imod den hovedmistænkte: Saudi-Arabien.

Midt i al den geopolitiske spin og historier om en uhyggelig lydoptagelse af drabet, der skete på Saudi-Arabiens konsulat i Tyrkiet d. 2. oktober, fik en detalje om drabet forbavsende lidt opmærksomhed: Khashoggis fingre blev skåret af, inden han blev henrettet.

Koranen

Det kan umiddelbart lyde som almindelig tortur begået af skånselsløse bødler. Men der ligger formenligt mere velovervejede og symbolske grunde bag. Afskæring af fingre i forbindelse med drab trækker nemlig tråde til en ældgammel bog, der flere steder i detaljer fortæller, hvordan vantro skal straffes: Koranen.

Grunden til, at sammenfaldet imellem drabets karakter og bødlernes formodede religion ikke før er blevet nævnt i offentligheden, skyldes måske mange mediers forbeholdenhed overfor at kritisere religion.

Faktum er, at troende ifølge islams helligste skrift skal hugge fingrene af ikke-muslimerne:

LÆS OGSÅ:  76-årig mand dræbt med stump vold – politiet beder om hjælp

“Da din Herre åbenbarede for englene: ‘Jeg er med jer, så lad dem, der tror, stå fast! Jeg vil sætte en skræk i livet på dem, der er vantro. Hug dem over nakken! Hug dem over hver en finger!'” (Koranen 8:12)

Danske skattekroner havner i Saudi-Arabien

Bødler der umiddelbart synes at have henrettet efter religiøse foreskrifter er en detalje, der bør styrke mistanken imod Saudi-Arabien. Landet er nemlig kendt for også at følge religionens foreskrifter, når det handler om sex før eller udenfor ægteskabet, homoseksuelle og troende som forlader deres religion, hvor straffen er henrettelse.

Saudi-Arabiens styre får i øvrigt en del af sine indtægter fra danske forbrugere. Det sker gennem den saudiske organisation Muslim World League, der certificerer bl.a. danske halalvarer.

Regeringen og erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) har indtil videre afvist Dansk Folkepartis ønske om at stoppe virksomhedernes kanalisering af forbrugernes penge til det brutale styre.