Site icon 24NYT

Uhyggelig tendens mod børn i Sverige!

Modelbillede.

Røverier mod børn stiger eksplosivt i Sverige.

I 2015 blev der anmeldt 1084 røverier mod børn under 18 år. I 2018 var tallet på 1896, altså en stigning på 75 procent på kun tre år. Det oplyser SVT.

I år vil antallet af børn, som udsættes for denne ofte meget traumatiserende oplevelse, formenligt være endnu højere.

I første halvår af 2019 blev der således indgivet 1247 anmeldelser om børn, der blev udsat for røveri.

Lette ofre

Kriminolog Sven Granath, der arbejder i Sveriges politi, kommentere den uhyggelige tendens:

“Den kan skyldes, at kriminelle er gået væk fra at røve ældre og til butikker, der i stadigt mindre grad har kontanter. Så nu fokuserer de på en gruppe, der har sværere ved at beskytte sig selv”.

Sven Granath peger på, at mange røvere selv er unge, og at de derfor kan være interesseret i at få hvad andre børn og unge har, såsom mobiltelefoner og knallerter.

Traumatiserende

Det er ofte særdeles traumatiserende for mennesker at blive røvet. En studie offenliggjort af Aarhus Universitet i 1999 konkluderer, at 30 procent af voksne ofre for væbnet røveri, får Posttraumatisk Stressforstyrrelse (PTSD).

Symptomerne på PTSD kan være særdeles ubehagelige: Mareridt, angst, stress, depression, irritabilitet og social isolation.

En udgivelse af det britiske Victim Support National Centre fortæller, at især yngre børn ofte traumatiseres mere end voksne, fordi børn ikke har de samme evner til at bearbejde det skete.

Børn, som har været ofre for f.eks. røveri, kan opleve hovedpine, mavepine og generelle smerter rundt om i kroppen. De kan også miste appetitten, sove dårligt, blive ængstelige, blive fagligt dårligere i skolen og trække sig socialt.

Kvinder i fare

Det er ikke kun mange børn, som oplever det offentlige rum i Sverige som farligere. Også mange af landets kvinder føler stigende utryghed.

En kort dokumentar af CBN fortæller, at kvinder mange steder i Sverige er mindre sikre, men hvordan politisk korrekthed stopper folk fra at tale om, at problemerne ofte skyldes indvandrere.

Du kan se dokumentaren her (4 min.):

Exit mobile version