Uhyggelig tendens: Svenskere udskiftes med indvandrere, ghettobeboere overtager bykerner

Det er ikke længere kun udkanten af svenske byer, som mange steder domineres af indvandrere. Befolkningsudskiftning betyder, at også bymidterne overtages i stigende grad.

Sveriges næststørste by, Gøteborg, er under hastig forandring. Da Aftonbladet tidligere på sommeren interviewede folk i byen, gav de et billede af en by i “forfald”.

En 34-årig kvinde fortæller til avisen, at hun regner med, at det kun er et spørgsmål om tid, førend hun bliver voldtaget:

“Jeg er meget mere bange. På et tidspunkt bliver det min eller en af mine næres tur til at blive røvet eller voldtaget”, fortæller hun.

“Hvis nogen kommer hen og taler med mig, svarer jeg ikke, jeg fortsætter bare. Hvis der er en flok på fortovet, går jeg over til den anden side”, fortæller en 20-årig mand til avisen.

Udskiftning

24NYT har tidligere berettet om, hvordan den lille by Filipstad oplever en udskiftning af svenskere med indvandrere fra især Mellemøsten og Afghanistan.

Udskiftningen af skattebetalende svenskere med indvandrere på overførselsindkomst er et alvorligt problem for byens økonomi.

Samme tendens gør sig også gældende i Gøteborg, fortæller SVT.

“De svenskfødte flytter ud af Gøteborg, og udenrigsfødte flytter ind. Politikere er bekymret over faldende skattebetalinger i byen”, fortæller mediet. Arbejdsløsheden blandt indvandrere i Sverige er godt fire gange højere end hos svenskfødte.

Sharia i bymidten

Svenskere flygter med andre ord fra deres egne hjem for at søge tryghed udenfor byerne.

LÆS OGSÅ:  LEDER: DET EUROPÆISKE HYKLERI - I GÅR STOCKHOLM, I MORGEN ÅRHUS

En stor del af Sveriges indvandrere kommer fra lande med høj koncentration af religiøse fundamentalister. Dette har betydet, at islamisk lov, sharia, har slået rod i mange af landets ghettoer.

Når befolkningen i Sveriges ikoniske bymidter udskiftes med indvandrere er der risiko for, at problemer med sharia og religiøs fundamentalisme også rykker ind i bykernerne. Dette vil formenligt sætte yderligere skub i udflytningen af personer fra andre religioner, og det forfald, som Aftonbladet rapportere om, kan dermed få yderligere tag i de svenske byer.

I Danmark har flere islamkritikere advaret om, at Danmark er på vej i samme retning, omend vi er en smule bagud i forhold til svenskerne.