Ung mand anholdt for at udgive sig for at være politimand og begå tricktyveri

Københavns Vestegns Politi har i dag anholdt en 18-årig mand, som har udgivet sig for at være politimand og i den forbindelse franarret et kontokort fra en ældre mand i Herlev

Københavns Vestegns Politi blev tidligere i dag kontaktet af en ældre mand, som oplyste, at han havde givet sit kontokort til en yngre mand, som havde udgivet sig for at være politimand. Det stod hurtigt klart, at der var tale om tricktyveri og der blev derfor sendt en patruljevogn ud til den ældre mand i Herlev. Mens politiet var tilstede i mandens lejlighed, vendte den unge mand tilbage og her blev han anholdt.

Havde brugt visitkort

Det viste sig, at den 18-årige havde udgivet sig for at være politimand, ved at vise et visitkort, den unge mand havde modtaget i anden forbindelse fra en politimand. Det viste sig også, at der var blevet hævet et større kontantbeløb på den ældre mands kontokort.
”Sagen her understeger, hvorfor man altid skal bede om at se legitimation, når man bliver kontaktet af politiet – og et visitkort er ikke legitimation. Alle politiansatte har et politiskilt og det skal man bede om at se, siger politikommissær Carsten Knudsen, som roser den ældre mand for at kontakte politiet, da han kommer i tvivl.
”For man kan altid ringe 114, hvis man er i tvivl om personen der har henvendt sig, vitterlig er politimand. Det kan vi meget hurtigt afklare,” forklarer politikommissæren.

LÆS OGSÅ:  Video: Falsk betjent taget på fersk gerning af ægte betjent

Gode råd

For at undgå tricktyveri, er der er en række gode råd man altid bør følge, hvis man bliver kontaktet af politiet eller andre myndighedspersoner:
Bed altid om at se legitimation. Ring til politiet, hvis du er i tvivl
Vær opmærksom på, at politiet aldrig vil bede dig om at udlevere dit kontokort