Unge danske talenter står bag ny hæsblæsende actionserie

Hvad der skulle have været en sjov og uskyldig bytur for de to fætre Otto (Oscar Giese) og Christian (Kasper Stensbirk) ender katastrofalt, da de får en kriminel bagmand ind på livet. De bliver sat i en knibe, der blandt andet involverer en død kvinde og en taske fuld af stoffer. Her starter to hæsblæsende døgn for de to hovedpersoner, der spiller over for erfarne kræfter, her i blandt Dejan Cukic, Clara Rosager og Maria Rich.

Med et nik til ikoniske film som blandt andet ’Pusher’ er ambitionen med ’2 døgn’ at forsøge at genopfinde actiongenren i Danmark og med et moderne greb lave en ungdomsserie med et spændende plot. Serien foregår på Københavns Vestegn og giver et autentisk indblik i forstadsmiljøerne omkring den danske hovedstad. Serien er inspireret og formet af instruktør Nicolai Achtons egen opvækst i præcis dette miljø.

“Jeg har altid gerne ville lave en fortælling, som tager udgangspunkt i Vestegnen. Jeg er selv vokset op i Tåstrup, hvor serien skal optages, og alle karaktererne tager udgangspunkt i personer eller typer fra min opvækst. Det er især en stor oplevelse at få lov at filme i boligområdet Tåstrupgård, hvor jeg har forsøgt at inddrage flere af de unge fra området i serien. ’2 døgn’ er mit drømmeprojekt, og jeg glæder mig til at lave et poetisk billede af Vestegnen,” fortæller instruktør Nicolai Achton.

’2 døgn’ er udtænkt af skuespiller og manuskriptforfatter Oscar Giese og instruktør Nicolai Achton og skrevet af Oscar Giese og Simon Weil. Den er inspireret af det minimalistiske udtryk fra slut 90’erne og begyndelsen af 00’erne, som skaberne selv er vokset op med. Serien er Oscar, Nikolai og Simons kærlighedserklæring til de mere brogede dele af Danmark og de lyssky karakterer, der lever i periferien.

“Vi prøver at skildre et miljø, baseret på mange af de mennesker vi selv er vokset op med. Flere af dem er direkte inspireret af virkeligheden. Derfor er det her et dybt personligt projekt for mig, og jeg ser det som et kæmpe privilegium, at jeg både har fået muligheden for at skrive manuskriptet og spille hovedkarakteren i serien,” siger Oscar Giese.

De to hovedpersoner sendes ud på en rejse, der over to døgn udfordrer deres venskab, grænser og moral. Men frem for alt tvinges de undervejs til at se sig selv, hinanden og deres fortid i øjnene. For hvem er du inderst inde, når du er tvunget til at kæmpe ikke kun for dit eget liv, men også for dine nærmeste?

Fakta om serien: 

  • ‘2 døgn’ har premiere i 2021 på Xee
  • Der vil være 6 afsnit a ca. 35 min.
  • Medvirkende: Oscar Giese, Kasper Stensbirk, Maria Rich, Dejan Cukic, Clara Rosager, Amanda Radeljak, Morten Poulsen, Sebastian Bull, Lukas Løkken m.fl.
  • Idé: Oscar Giese & Nicolai Achton
  • Manuskript: Oscar Giese & Simon Weil
  • Instruktør: Nicolai Achton
  • Produceres af Drive Studios: Anders N. Berg, Maj-Britt Landin og Mikkel Vogt.

Oscar Giese:
Efter at have etableret sig som skuespiller i Danmark siden 2013 har Oscar nu vendt opmærksomheden mod sin anden store lidenskab som manuskriptforfatter. Han blev optaget på den Danske Filmskole som forfatter i 2019 for at forfølge interessen for det plotdrevne action- og krimidrama.

Nicolai Achton:
Nicolai Achton har hovedsagelig beskæftiget sig med komedie og musikvideoer. Han har været en del af Casper Christensens produktionsselskab i årevis, hvor han har instrueret flere tv-shows og senest Viaplay-serien ’Undskyld Norge’. Nicolai er selv vokset op i det miljø, der portrætteres i ’2 døgn’, hvilket gør det muligt for ham, at forme serien med autenticitet i både stil og udtryk.

Simon Weil:
Simon Weil har mange års erfaring fra både film og tv. Efter uddannelsen fra Den Danske Filmskole som manuskriptforfatter i 2013 har Simon været forfatter på en række krimiserier som ’Nordskov’ og ’The Rain’. Derudover har han været involveret i komedieserien “Rita” og børne-tv-programmet “Kanonkongen Freja”. Når han ikke skriver serier, underviser Simon i at skrive manuskripter på Den Dansk Filmskole.