Unge med autisme rocker sammen

Skræddersyet musikfestival giver unge med særlige behov mulighed for at opleve festivalstemning.

150 unge med autisme fejrer i dag fællesskabet med musik. 12 forskellige specialskoler fra hovedstadsområdet deltager på den årlige musikfestival, som afholdes af UNGES Uddannelsescenter, der er en del af nonprofit organisationen FONDEN UNGES, som arbejder for et bedre liv for alle med autisme.

“Vi startede musikfestivalen, fordi mange af disse unge ikke magter at deltage i de såkaldt almindelige musikfestivaler, der foregår rundt om i landet. Festivalen her er skræddersyet til dem der har brug for særlige hensyn, som dermed får en unik mulighed for at opleve festivalstemning inden for trygge rammer.” Det fortæller Britta Bak, direktør for FONDEN UNGES.

Jubilæumsfestival

Det er 10. år, musikfestivalen bliver afholdt, men i år ventes deltagerantallet at blive større end nogensinde. Det er de unge selv, som står for musikken, idet hver af skolerne stiller med bands.

“Musik er et centralt element på vores uddannelsescenter, så derfor har det været helt oplagt for os at etablere denne lille festival”, siger Britta Bak.

Musikfestivalen finder sted på Lerhøj 7 i Bagsværd, hvor fonden tidligere på året etablerede sig med et hus fuldt af aktiviteter med fokus på at skabe et bedre liv for personer med autisme. Huset rummer tre aktiviteter, alle under fondens vinger: UNGES Uddannelsescenter, som tilbyder en særligt tilrettelagt ungdomsuddannelse (STU) til unge med autisme, samt projektorganisationen for beskæftigelsesforløbet KLAR TIL START, der giver garanti for fastansættelse til borgere med autisme. Endelig står huset for den daglige drift af Scan How, som er en app, der hjælper borgere med autisme til at være mere selvhjulpne i hverdagen og arbejdsdagen.