Site icon 24NYT

Universiteterne uddanner til ledighed

Akademikerledigheden er stadig en af de hårde nødder, vi ikke har knækket. Vi står med alt for mange dygtige hoveder, som samfundet har investeret mange penge i, men som lever på offentlige ydelser”, skriver uddannelsesordfører Mette Reissmann (S) og Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune, i Børsen.

I 2010 var hver tiende i dagpengesystemet dimittend. I dag er det hver fjerde, viser en undersøgelse fra Økonomi- og Indenrigsministeriet. Og København er den by, der har flest ledige akademikere.

24NYT: Danske universiteter uddanner til ledighed. Mange danske studerende lopper sig efter endt studium og står for en fjerdedel af alle dagpengemodtagere. En nyuddannet fra universitetet kan gå fra en SU-sats på 6.000 kr. til en dimittendsats på ca. 13.000 kr. og bliver så rig, at det er nærliggende at ”tage en slapper” efter endt studium på skatteydernes regning.

Det medfører, at nyuddannede udnytter systemet og er meget kræsne med, hvilke job de er villige til at tage. De går i flere år og venter på drømmejobbet, mens de faktisk burde være villige til at tage et ufaglært job bag kassen i Kvickly. Det er et klart symptom på socialistisk forfald, at så mange nyuddannede er arbejdsløse, selv om langt de fleste kunne få et job lynhurtigt.

Som det er kutymen i det socialistiske Danmark, er det staten, der skal træde hjælpende til. Det to politikere opfordrer derfor til, at det offentlige skal hjælpe de studerende med at få studiejob, skrive CV’er og søge mere uopfordret, fordi det er grænseoverskridende for staklerne.

OBS: Læs og del gerne nyheden fra din Facebook-profil, fordi Danmarks Radio har fået Facebook til at lukke 24NYT’s profil.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!