Urealistiske forslag om at tvinge indvandrerne i arbejde

Indvandrerne skal lave noget for at få offentlige ydelser. Det kan være en af vejene frem til at få flere unge og indvandrere i arbejde, hvis regeringen ikke vil sætte de offentlige ydelser ned, lyder det fra flere topøkonomer ifølge Berlingske.

”Hvis ikke man vil sætte ydelserne ned, kan man vælge at gøre det mindre attraktiv for indvandrere og de unge at modtage offentlige ydelser. Du kan bede folk om at lave noget, for at de kan få ydelserne. På den måde bliver det mindre attraktivt, og det kan skubbe flere over i uddannelse og beskæftigelse.

Det kan være, at man skal være i aktivering for at få kontanthjælp. På den måde kan man vænne folk til at gå på arbejde for at have en indtjening. Alternativet til at have et arbejde vil så ikke være at have en lav kontanthjælp, men at man skal arbejde for sin kontanthjælp”.

24NYT: Danske topøkonomer og politikere lever i en parallel virkelighed, hvor man fortrænger ubekvemme fakta. Og disse er, at man over de sidste 30 år har gennemført utallige tiltag og reformer med henblik på at få de primært muslimske indvandrere i arbejde – uden held.

Den tidligere vismand og direktør for VIVE, Torben Tranæs, har allerede i 2016 sagt: ”Hvis integration var helt uprøvet, kunne man bedre være optimistisk, men det er jo ikke uprøvet. Med de erfaringer, vi har med, hvor svært det er, kan man ikke forlade sig på, at vi bliver afgørende bedre til det. Vi har prøvet så mange forskellige ting og lavet mange forskellige reformer, men vi har ikke fundet nogen trylleformular. Og det er svært at se, at vi pludselig skulle finde den nu”. Denne ubehagelige sandhed gælder fortsat.

Når man den dag i dag ikke har trylleformular, som kunne få indvandrerne i arbejde, skyldes det, at der i det danske samfund er stærke kræfter, der modarbejder integrationen. Det kan man læse mere om her og her.