USA kan ikke stole på Danmark

Den tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen mener ifølge Berlingske, at Trine Bramsen har ”forsyndet” sig mod en praksis for, at både kontrollen med FE og eventuelle sanktioner mod tjenesten foregår i dyb hemmelighed, og at man ikke udbasunerer i pressen, hvilke metoder og kilder, FE har.

”Der findes et tæt efterretningssamarbejde – det, der hedder Five Eyes, et samarbejde mellem USA, Canada, Storbritannien, Australien og New Zealand – og i kraft af Danmarks bidrag behandles FE næsten på samme måde, som var vi medlemmer af Five Eyes.

Samarbejdet med USA har uvurderlig betydning for Danmarks sikkerhed og skåner os for terrorangreb. Hvis vi derfor udbasunerer de her ting i pressen, bliver vi lagt på is, hvilket får betydning for vores evne til at beskytte os.

I efterretningsmæssig henseende har S-regeringen undergravet Danmarks troværdighed ved at smadre det mangeårige samarbejde med USA. Konsekvensen er, at USA’s og andre landes efterretningstjenester har mistet tilliden til Danmark, siger Claus Hjort Frederiksen”.