Trump spreder stor begejstring i USA – virksomheder har fået optimismen tilbage

Den amerikanske præsident, Donald J. Trump, har travlt. Han gennemfører en lang række tiltag, som fjerner regler og nedsætter skatter i en grad, som ikke er set i USA siden Ronald Reagan.

Det siger Jeffrey Korzenik, ifølge The New York Times, som har bragt en længere artikel om jobssituationen i USA efter valget af Trump.

Jeffrey Korzenik er investeringsstrateg i Fifth Third – en stor bank i the Midwest og Southeast.

New York Times var med, da Korzenik mødte en forsamling af virksomhedsejere. Optimisme og begejstring er kendetegnene for stemningen blandt virksomhedsejerne, når samtalen drejer sig om Trumps nye tiltag for erhvervsdrivende.

‘Small companies’ er begejstrede

Virksomheder, som vel at mærke tilhører kategorien ‘small companies’, er rygsøjlen i USA’s økonomi. Small companies beskæftiger fra ganske få til nogle hundrede personer.

Og netop den type udgør ifølge avisen 99% af alle USA’s virksomheder og halvdelen af den amerikanske private sektor.

På mødet deler erhvervslederne oplevelser og tanker med Jeffrey Korzenik. En af deltagerne står i spidsen for et lastbilsfirma, og ifølge ham var der tale om en “kæmpe mørk sky”, som forsvandt, da han erfarede, at han ikke længere ville føle sig bebyrdet af regler og regulativer, som Obama-administrationen havde påtvunget ham.

Trump inspirerer og giver styrke

Men selvom virksomhederne er glade og mange melder om en stigning i antal af ordrer, så er det ikke nødvendigvis en direkte konsekvens af den nye præsidents tiltag.

Det handler måske ogå i høj grad om psykologi – om at føle sig inspireret.

En anden selvstændig erhvervsleder udtrykker sig om Trump på mødet således;

Manden er bomstærk , han twitter kl. 3 om natten og kæmper mod nyhedsmedierne – han giver mig styrke.

Det er Mr. Soltis, som kommer med udtalelsen. Han har 22 ansatte, og skal snart have ansat yderligere seks.

Mr. Soltis sætter yderligere ord på sine følelser; “…og jeg vil sige det på den måde; Det for én selv til at føle sig modig – forbedre sig og begynde at investere påny”.

Flere i arbejde

De sidste offentliggjorte tal med data om arbejdsløshed, som blev udgivet fredag, viser, at 235.000 amerikanere gik fra arbejdsløshed til job – alene i februar.

En af dem, som har budt flere medarbejder indenfor, er Barton S. Kulish, der leder MTS Seating – et firma der producerer borde og stole for restauranter og kontorer.

Kulish fortæller, at hans salg er skudt i vejret med 38 procent siden valget af Trump. Alene efter nytår har han ansat yderligere otte medarbejdere, og han planlægger snart at hyre endnu 12 til hans 418-mand store firma.

Korzenik peger dog også på inflation som en udfordring ved den nuværende udvikling. Det er et emne, der rejses overfor klienter, han møder gennem sit arbejde i banken.

Den bekymring deles dog ikke af alle mødedeltagere. Bob Fleisher, som ejer et lokalt bilforhandler, er en af dem, der slår det hen:

“De fleste af de virksomheder, som jeg kender til, tager sig simpelthed en dyb indånding…”, siger Fleisher og fortsætter, “… de er glade for, at der endelig er en i Det Hvide Hus, som har forstand på, hvad han laver.”

Kommentarer

STØT 24NYT EN GANG OM MÅNEDEN

Vælg beløb