Vaccine redder måske fodbold-EM i Danmark

Der skulle have været EM i fodbold med 12 europæiske værtsbyer sidste år. Men coronavirus satte en midlertidig stopper for de planer. Siden da har de europæiske fodboldnationer arbejdet hårdt på at planlægge det kommende europamesterskab. Der har været tale om, at Danmark måske ikke ville blive vært alligevel, men nu jubler DBU over vacciner, som muligvis kan redde alle planerne.  

Danske EM-kampe kan blive flyttet andre lande

Den tidligere FCK-spiller og nuværende fodbolddirektør i Dansk Boldspils-Union (DB) Peter Møller har før udtalt, at alle scenarier er i spil i forbindelse med det kommende EM i fodbold. Det betyder, at der også har været tale om, at de kampe, som er planlagt til at blive afholdt i Parken i København, muligvis kan blive flyttet til et andet land.

Selv om at kampene potentielt kan blive rykket til et andet land, betyder det ikke nødvendigvis at fodboldfans får pengene tilbage. Det er kun i tilfælde af aflyste kampe eller fodboldkampe for lukkede døre, at fans med billetter kan få sine penge retur.

Der er naturligvis altid mulighed for at følge fodboldkampene hjemmefra og eventuelt at tilføje ekstra spænding med elementer som for eksempel Comeon odds, men arrangørerne håber stadigvæk på fans på tribunerne, og derfor er alle scenarier altså i spil.

DBU jubler over vaccinationskalenderen fra Sundhedsstyrelsen

Et andet muligt scenarie er, at vaccinen kan redde fodboldmesterskabet i Danmark. Den administrerende direktør i DBU Jakob Jensen jublede over vaccinationskalenderen fra Sundhedsstyrelsen. Den kalender spår nenlig om, at Danmark er færdige med at vaccinere med den anden dosis mod coronavirus sent i juni.

Ifølge Jensen øger det sandsynligheden for, at EM kan blive afholdt på Danmarks nationalstadion, og at planerne om folkefest i den danske hovedstad bliver til virkelighed.

Hvis Sundhedsstyrelsen ikke når at vaccinere alle før EM i juni måned, forudser Jensen stadigvæk, at der kan være tusindvis af fodboldfans på tribunerne i Parken. Det kan godt være, at diverse stadioner ikke bliver udsolgt og fyldt helt op, men der er stadig forhåbninger om, at der i det mindste vil være røde og hvide farver på tribunerne.

Som sagt er billetterne allerede solgt til spændte fodboldfans, og det bliver interessant at se, hvor mange, der får lov til at komme helt tæt på den historiske fodboldbegivenhed.

Kort om EM i Parken

Den danske hovedstad er efter planerne vært for fire EM-kampe ved det kommende mesterskab. Danmark er en af de 12 værter for fodboldmesterskabet. Dette betyder, at gruppe B får kampe i både København samt Skt. Petersborg i Rusland. Der vil være tre gruppespilskampe i Parken, som også vil danne rammerne for en ottendedelsfinale. Denne knald-eller-fald kamp vil være mellem nr. to fra gruppe D og E.

I gruppe D finder vi Kroatien, Tjekkiet, England og Skotland, mens gruppe E har Polen, Slovakiet, Spanien og Sverige. Alt kan ske ved et fodboldmesterskab, men eksperter peger på, at der altså kan komme en ottendedelsfinale mellem England eller Kroatien og Spanien eller Sverige i Parken.

Gruppespilskampene er allerede fastlagte, og her bliver følgende kampe forhåbentligt spillede i Parken:

12. juni 2021: Danmark – Finland

17. juni 2021: Danmark – Belgien

21. juni 2021: Rusland – Danmark