Vaccinerne ruller helt ud til københavnerne

Succesen fra Tingbjerg gentages, når københavnere i ni udvalgte områder de næste uger kan droppe ind og få en vaccine på farten – uden at bestille tid. Tilbuddene er til alle over 12 år, der endnu ikke har påbegyndt vaccinen.

Vaccinationstilslutningen halter bagud i nogle områder i Københavns Kommune. Derfor sætter Københavns Kommune, Region Hovedstaden og Sundhedsstyrelsen den kommende tid ekstra initiativer i gang for at gøre det lettere for alle københavnere at tage imod tilbuddet om at blive vaccineret.

”Vi er kommet langt med vaccinerne i København, men vi er ikke i mål. Der er områder i byen, hvor tilslutningen ligger markant lavere end i resten af byen, og det vil vi gerne rette op på. Vi ved fra vores erfaringer fra Tingbjerg, at det virkelig rykker noget, hvis vi gør det nemmere for folk. Det blev taget virkelig godt imod i Tingbjerg, og det tror jeg også vil ske her,” siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Da Københavns Kommune i samarbejde med Region Hovedstaden og Sundhedsstyrelsen i uge 24, 25 og 29 gennemførte et lignende initiativ i Tingbjerg, blev godt 2.400 lokale borgere vaccineret. Denne gang er tilbuddene ikke kun til borgerne i det udvalgte område, men derimod åbne for alle borgere over 12 år, der måtte lægge vejen forbi i uge 33 og 34.

I Region Hovedstaden glæder regionsrådsformand, Lars Gaardhøj (S), sig også over den nye vaccinationsindsats, der i de kommende uger gør det nemmere at få første stik:

LÆS OGSÅ:  63-årig mand anholdt - mistænkes for at stå bag trusler om coronasmitte

”Nu kommer der nye midlertidige vaccinationssteder i de områder af København, hvor en del beboere endnu ikke er blevet vaccineret. Så bliver det nemmere for de mennesker, der fx har svært ved at bestille tid til en vaccination, at komme direkte ind fra gaden og få første stik. Jeg håber, det vil få endnu flere til at beskytte sig selv og andre mod smitten nu, hvor sommeren så småt er ved at være ovre, og vi igen skal til at være tættere sammen inden døre”, siger han.

Fakta om de nye vaccinationsindsatser:

  • Tid og sted for de 9 lokale vaccinationssteder
  • Åbne for alle over 12 år. Børn mellem 12 og 14 år skal have en forælder med.
  • Lokale beboere bliver informeret via e-Boks, sms, plakater i opgangene og plakater hos de lokale læger.
  • De københavnere, som benytter sig af tilbuddet om lokale vaccination, kan senere få stik nummer to samme sted.