Vælg de rigtige vinduer til din bolig

Vinduerne i din bolig holder ikke for evigt og bliver nedslidt af både vind og vejr. Som boligejer vil du derfor før eller siden skulle overveje, om tiden snart er inde til at udskifte vinduerne. Læs med her for at få gode tips og tricks til at vælge de rigtige vinduer til din bolig.

Tjek dine vinduer

Især i de kolde måneder er det en god idé at være opmærksom på, om dine vinduer er enten rådne eller utætte og derfor trænger til en udskiftning. Hvis du oplever træk fra dine vinduer, er det et klart tegn på, at de har en dårlig isoleringsevne. Du kan tjekke, om der er noget om snakken, ved at stille et stearinlys i vindueskarmen. Hvis flammen blafrer, kan du være sikker på, at vinduet er utæt. Det er skidt for både dit helbred, indeklimaet og miljøet, hvis dine vinduer ikke isolerer ordentligt. Du kan typisk også forvente tårnhøje tal på din elregning, hvis vinduerne er utætte. Rustne hængsler og beslag kan også være et tegn på, at dine vinduer ikke lukker helt tæt.

Hvis du har trævinduer, er det ekstra vigtigt, at du vedligeholder dem ordentligt. Der er nemlig risiko for, at der med tiden vil gå råd i træet. Du kan tjekke dine vinduer for områder med afskallet maling, hvor fugten vil have nemmere ved at trænge ind i træet. Det er uden tvivl en god idé at udskifte dine vinduer, hvis du oplever, at de er rådne eller utætte.

Vinduer efter din smag

Når du endelig har besluttet dig for at udskifte vinduerne i din bolig, er der mange andre ting, der pludselig skal tages stilling til. Du kan med fordel have i baghovedet, at de nye vinduer skal passe til boligens byggestil og form. Hvis du ikke vælger vinduer med det rigtige udseende, kan du faktisk risikere at forringe boligens værdi. Derfor er det en god idé at vælge vinduer i samme stil som boligen – en ældre bolig skal for eksempel have vinduer, der passer til udtrykket. Du skal også overveje, om du vil investere i lavenergivinduer, hvilket er en meget fornuftig løsning. Lavenergivinduer har en isoleringsevne, der er helt i top, og du vil derfor både skåne miljøet, dit helbred og din pengepung. Selvom udseende og materiale selvfølgelig spiller en rolle, når du skal vælge dine nye vinduer, er det allervigtigste, at du investerer i god kvalitet.