Vælgerne er dumme!


Korte, skarpe og – somme tider – satiriske tekster om de politiske løgne, fortielserne og hykleriet.


 

Vælgerne er uvidende, egoistiske og fordomsfulde. Dumheden og snæversynet i befolkningen er til at brække sig over. Man siger, at politikerleden blandt vælgerne er stor, men jeg kan som tidligere medlem af Folketinget forsikre om, at vælgerleden blandt politikerne er større! Og det er den med god grund.

Det siges ofte, at vælgerne har de politikere, som de fortjener. Snik-snak. Sandheden er, at vælgerne har politikere, der er langt bedre, end de fortjener! Politikerne i Folketinget er klogere, dygtigere, mere idealistiske, mere flittige, mindre korrupte og på alle områder bedre mennesker, end dem, de repræsenterer. Basta!

Når politikerne i Folketinget ikke siger dette lige ud, er det fordi de gerne vil genvælges. Men jeg skal ikke genvælges, så af mig kan I få sandheden slynget lige i fjæset. De folkevalgte på Christiansborg får kvalme af at høre på de fleste vælgeres dumme bemærkninger og tåbelige forslag. Men de er nødt til at lefle for vælgerne, hvis de vil genvælges.

Rigtig mange vælgere siger som ”kloge-Åger”: ”Tror politikerne virkelig, at vi vælgere tror på deres poppede snak”. Svaret er: Nej, det tror politikerne ikke. Det ved de! Det er netop, fordi vælgerne som flest lader sig begejstre af smarte bemærkninger og poppet snak, at den fremsættes. Hvorfor mon Liberal Alliances Alex Vanopslagh hoppede rundt og pjattede som en tosse på Tik-Tok? Det var fordi det gav stemmer i titusindvis. Partiet tredoblede sine stemmer ved det seneste folketingsvalg. 

LÆS OGSÅ:  Dummere end politiet tillader

Det er også en typisk opfattelse i befolkningen, at politikerne på Christiansborg ikke kender til det virkelige liv, fordi de har isoleret sig inde bag Christiansborgs tykke mure. Ren poppet pølsesnak. Af de 179 medlemmer af Folketinget holder man de ca. 100 inde på Christiansborgs mure de 3-4 dage om ugen, hvor der er afstemninger i Folketingssalen. Grundloven kræver nemlig at mindst halvdelen af folketingsmedlemmerne skal være til stede og stemme for at et forslag kan vedtages. De øvrige politikere er ude i landet, ude i virkeligheden. Som uddannelsesordfører for de Konservative var jeg i sin tid ude på skoler, gymnasier, seminarier og universiteter mange, mange gange. Her havde jeg samtaler med elever, studerende, lærere og skoleledere.

I kraft af det særlige clearings-system søger Folketingets ledelse for, at en meget stor del af de folkevalgte kan være ude i landet og deltage i møder og virksomheds- og institutionsbesøg også mens folketinget arbejder bag ”de tykke mure”. Som medlem af forsvarsudvalget var jeg i sin tid flere gange i Bosnien og besøge de danske soldater der, ligesom jeg har været på de fleste kaserner og sejlet med Søværnets skibe. Som energiordfører var jeg flere gange ude på olieplatformene i Nordsøen og også dér talte jeg med høj og lav. Som medlem af de tidligere Råstofudvalg var jeg i Grønland, som jeg fik et indgående kendskab til. Som medlem af Europaudvalget var jeg flere gange i Bruxelles og tale med politikerne dernede. Osv. Osv.

LÆS OGSÅ:  Vi danskere står fast på det, vi tror på

Jo, folketingsmedlemmer med nogle år på bagen kender heldigvis rigtig meget til virkeligheden.

Også den del af virkeligheden, som er at blive svinet til at dumme og feje vælgere. For ikke at sige at blive truet med vold og drab. Selv har jeg oplevet at blive spyttet på af en dame, som jeg aldrig før havde mødt. Det skete såmænd inde på selve Christiansborg på ”kulturnatten” i København. Hun var vred over, at jeg kritiserede folkeskolen for dens dårlige resultater og ambitionsløse lærere. ”Jeg har lyst til at spytte på dig”, sagde hun. Jeg svarede hende, at det skulle hun da bare gøre, hvis hun derved fik det bedre. Så spyttede hun en imponerende stor klat på mit slips!

Trusler og truende adfærd er blevet meget værre siden jeg var i Folketinget i 1990’erne. De politikere, der har markante meninger – og tør give udtryk for dem – modtager i dag snesevis af hademails og trusler mod både sig selv og deres familie. Det er vilkårene for politikerne i Folketinget.

”MF’erne er levebrødspolitikere alle sammen” lyder det fra vælgerhavet – men sandheden er, at mange faktisk går ned i indkomst ved at komme i Folketinget. Det gjaldt faktisk for mig selv. Og sandheden er også, at arbejdstiden typisk er på det dobbelte eller tredobbelte af, hvad der gælder på det almindelige arbejdsmarked.

LÆS OGSÅ:  Ynkeligt nødråb fra statsstøttet Berlingske

I modsætningen til det store vælgerflertal er der faktisk idealister i Folketinget. Nogen, der tænker på andet end bare sig selv. Det er ikke bare spin og partitaktik alt sammen. Da Mette Frederiksen sagde, at hun ville forsøge at danne en regering hen over midten på tværs af rød og blå blok, så gjorde hun det faktisk. Til trods for at der faktisk var og er et rødt flertal i Folketinget.

”Kære” vælgere, gå ad Hekkenfeldt til med jeres fordomme og uvidenhed.

Frank Dahlgaard