Danskerne er ikke trygge ved velfærdsstatens offentlige ældrepleje, oplyser PFA til Berlingske.
I den seneste måling, som Kantar Gallup har lavet for PFA, svarer blot 38,4 pct., at de forventer, at det offentlige vil dække alle deres behov, når de bliver gamle. Blandt de yngste respondenter mellem 25 og 34 år er det kun en tredjedel, der tror på, at det offentlige vil dække deres plejebehov, når de bliver gamle.
Der er flere og flere plejekrævende ældre, der har højere forventninger til livskvaliteten i alderdommen end det niveau, det offentlige i dette land kan levere i dag.
Derfor er der et voksende marked for private ydelser for de bedststillede ældre, og derfor vil PFA bygge flere landsbyer med op til 250 boliger til ældre med privat pleje og rengøring.
Helt konkret er PFA gået sammen med en britisk partner, der har erfaring på området, og har investeret i opførelse og drift af ti boligområder med servicerede seniorboliger, hvor der er fokus på supplerende service og mulighed for at tilkøbe pleje som en samlet løsning.
24NYT: Danmark opdeles langsomt i et A- og B-hold. Den forkromede danske velfærdsmodel, som bygger på universelle ydelser – alt til alle – er gradvis ved at blive erstattet af en liberal velfærdsmodel med en skrabet basisvelfærd til B-holdet og private velfærdstilbud i luksusklasse til A-holdet, der kan og vil betale.
Udviklingen er med til at udhule den sociale kontrakt, der er mellem stat og borger: at vi arbejder og betaler høje skatter et helt liv, fordi vi ved, det til sidst kommer os selv til gode. Den underminerer også danskernes opfattelse af deres land som generøs velfærdsstat – for hvad er vi for et land, hvis vi ikke kan tage os af de ældre, der har brug for hjælp?
Hvorom alting er: Det er i stigende grad pengepungens størrelse, der giver adgang til de bedste velfærdsydelser i Danmark. Det kan du læse mere om her og her.