Valgfusk i USA

Stanken breder sig i USA
Som bekendt afviser medierne enhver påstand om fusk ved det amerikanske præsidentvalg i 2020 som rene konspirationsteorier grebet ud af den tomme luft. Men de amerikanske vælgere er ikke så sikre.
En netop offentliggjort måling fra Rasmussen viser et interessant billede: 77 pct. af de vælgere, der sandsynligvis vil stemme, og som har set Dinesh D’Souzas dokumentar, ”2000 Mules”, siger, at den har bestyrket deres mistanke om systematisk og udbredt svindel ved præsidentvalget. Indtil videre har 15 pct. af vælgerne set dokumentaren, og et flertal på 78 pct. af dem vil anbefale andre at se den.
Blandt de vælgere, der har set ”2000 Mules”, siger 85 pct. af republikanerne, 68 pct. af demokraterne og 77 pct. af de uafhængige, at filmen har styrket deres tro på, at der var systematisk snyd ved valget i 2020.
Som sagt afviser de førende medier enhver tanke om valgsvindel, og de amerikanske domstole har stort set nægtet overhovedet at behandle klager over valget. Donald Trump, som bliver ved med at tale om fusk, der berøvede ham præsidentposten, bliver affærdiget som psykopat. Men det afgørende bliver, hvad vælgerne tror.
I mellemtiden bliver Joe Biden ved med at synke. Hans ”approval rating” står nu på 40 pct. mod 58 pct., og han kan kun mønstre stærk opbakning fra 18 pct. af vælgerne, mens 47 pct. tager kraftigt afstand.
Som sagerne står, skal der snydes gevaldigt ved midtvejsvalget i november, hvis demokraterne skal beholde magten.