Ekspert i vandets strømninger er med til at planlægge opgaven, mens Forsvarets Dykkertjeneste bistår med både og dykkerhold.
Hundene blev i første omgang sat ind i sidste måned i området ved Haderslev Havn, dog uden at finde den savnede. I stedet fandt hundene en afdød 50-årig mand fra Haderslev-området i vandet. Denne mand var ikke meldt savnet.
I forhold til den aktuelle eftersøgning af den 55-årige er hundene sat ind igen i eftersøgningen i dag tirsdag.
– Det er et helt nyt og meget effektivt redskab, vi kan gøre brug af. Vi søger nu dels i det samme område, dels længere ude i Haderslev Fjord, da et findested kan være længere væk end forudset på grund af strømforholdene i fjorden, oplyser leder af Syd- og Sønderjyllands Politis hundeafdeling, politikommissær Jan Rebsdorf.
Årsagen til, at politiet har måttet udsætte genoptagelsen af eftersøgningen i vandet, er, at hundene vil markere på spor efter den 50-årige mand, der allerede er fundet, og ikke den 55-årige efterlyste.
Generelt om indsatsen
Hundene bliver brugt på to forskellige måder. De kan enten sejle med ud på både eller afsøge på land i vandkanten.
Med i planlægningen af, hvor det er relevant at søge, er en ekspert i vandets strømninger, Torben Vang fra Aarhus Universitet. Han hjalp politiet i forbindelse med drabet på journalist Kim Wall ved København. Også en retsmediciner med ekspertise i maritime forhold, Søren Christoffersen fra Odense Universitetshospital, konsulteres i planlægningen.
Det er Forsvarets Dykkertjeneste, der hjælper med to både og med dykkerhold. På de to både kan et par af hundene sejler med, mens de øvrige hunde laver det, man kalder afgrænset søgning ved at gå langs vandkanten.
At søge i vand efter savnede eller bortgåede mennesker er almindeligvis et omfattende stykke arbejde, hvis man kun skal forlade sig på for eksempel dykkere. Ofte er vandet i havne eller i vandløb så usigtbart, at de mere føler sig frem, end de kan bruge deres øjne. Blandt andet derfor kan hundene være en stor hjælp.
Det praktiske arbejde med hundene ledes af politiassistent Steen Stausholm fra Rigspolitiet, mens politikommissær Jan Rebsdorf fra Syd- og Sønderjyllands Politi koordinerer den lokale indsats.
I forhold til efterlysningen af den 55-årige:
Syd- og Sønderjyllands Politi er fortsat interesseret i at tale med borgere, der måtte have set den 55-årige, eller have kendskab til hans færden. Og vi opfordrer desuden borgere i Haderslev-området til at kigge i kældre, haver, haveskure, garager, carporte, udhuse m.m.
Borgere med oplysninger i sagen kan ringe til vores Servicecenter på telefon 1-1-4.