Vanvidsbilist flygtede efter påkørsel af cyklist

Bengerds Alle/Næstvedvej, Ringsted

Kl. 15.49  søndag skete et uheld i T-krydset Bengerds Alle/Næstvedvej i Ringsted, hvor en varebil ramte en cyklist og efterfølgende kørte fra stedet. Føreren af en varebil, en 33-årig mand fra Ringsted, kørte fra Bengerds Alle og frem i krydset, hvor han ramte en cyklist som kørte ad Næstvedvej mod syd. Cyklisten, en 73-årig mand fra Ringsted, væltede som følge af påkørslen, men varebilen stoppede ikke op efter sammenstødet. Den 73-årige blev tilset, men var ikke kommet noget alvorligt til.

En patrulje fra færdselsafdelingen var hurtigt fremme og fandt frem til varebilen. Den 33-årige mand bag rattet var påvirket af spiritus væsentligt over det tilladte, da han blæste alkometeret over 2,0. Han havde desuden ikke et gyldigt kørekort, da han ikke havde generhvervet sit kørekort efter en tidligere frakendelse for spirituskørsel. Han blev anholdt og sigtet for i spirituspåvirket tilstand at være involveret i et uheld og for at flygte fra uheldsstedet. Den 33-årige fik udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Politiet optog rapport om vigepligtsuheldet.

Den 33-årige kørte i en bil, som ikke tilhørte ham selv. Politiet kontaktede derfor bilens ejer, som blev gjort bekendt med, at hans varebil blev beslaglagt, da kørsel med en promille over 2,0 falder ind under reglerne om vanvidskørsel. Bilejeren accepterede dette og bilen blev taget med af politiet. Retten vil senere tage stilling til, om bilen kan endelige konfiskeres i forbindelse med, at straffesagen afgøres. Bilejeren kan desuden forvente at blive sigtet for, at have overladt bilen til en person uden gyldigt kørekort.