Vanvidsbilist standset efter færdselsindsats

Et par færdselsbetjente fra Østjyllands Politi kontrollerede fredag aften bilisternes fart på Ringvejen og de omkringliggende veje i det vestlige Aarhus. Fra omkring kl. 17.00 til 18.30 uddelte betjentene to klip i kørekortet til bilister, der kørte for stærkt på Silkeborgvej ved Birkeparken, hvor der er en fartgrænse på 50 km/t.

Herefter holdt de en pause, inden de kl. 21.00 stillede sig klar igen på det stræk, hvor klippene var uddelt. Kort efter kom en bilist kørende med 98 km/t – han blev standset og sigtet og fik en betinget frakendelse af kørekortet.

Få minutter senere var den gal igen, da en 35-årig mand kom drønende i sin Porsche forbi betjentene, der målte bilen til at køre mindst 115 km/t. Han blev indhentet og dirigeret ind til siden af patruljen, der tog kørekortet fra ham på stedet.

En fartoverskridelse på over 100 procent figurerer i politiets systemer som vanvidskørsel, og det vil normalt udløse en ubetinget frakendelse af kørekortet i seks måneder. Men da den 35-årige næsten lige havde fået kørekortet tilbage efter en tidligere frakendelse, blev det doblet op til et års frakendelse. Desuden kan han se frem til en bøde på 6000 kroner.