Velhaverkvarterer tager loven i egen hånd

Der sker for mange indbrud i de nordsjællandske kommuner, og når politiet ikke har tilstrækkeligt med ressourcer til at pågribe tyvene, må kommunerne tage sagen i egen hånd med private vægterkorps. Det mener flere nordsjællandske borgmestre. Det skriver Berlingske.

De lægger sig dermed op ad Gentofte Kommune, hvor borgmester Hans Toft (K) længe har ønsket at etablere et vægterkorps, der med droner og schæferhunde skal »stresse« indbrudstyve. Ønsket bliver i øjeblikket vurderet i Justitsministeriet samt i Bolig- og Transportministeriet, og anbefalingerne ventes at være klar i begyndelsen af det nye år.

En rundringning, som Berlingske har lavet, viser, at borgmestrene i kommunerne Hørsholm, Rudersdal og Fredensborg er interesserede i etableringen af et vægterkorps, mens man i Lyngby-Taarbæk er mere afventende og først vil se nærmere på modellen, såfremt Gentofte Kommune får tilladelsen fra Justitsministeriet.

24NYT: Som borger kan man let få fornemmelsen af, at forbrydere kan vade ind i vores private hjem, uden det har konsekvenser. Kun hver 20. indbrud herhjemme bliver opklaret af politiet. Og flere borgere og erhvervsdrivende allierer sig med private vagtværn frem for at regne med hurtig respons fra politiet. Og det på trods af, at antallet af indbrud faktisk er faldende.

Mens Løkke-regeringen gang på gang har talt om at styrke dansk politi, har den skåret ned i antallet af politistationer fra 147 i 2015 til 108 i 2018. Siden det sidste valg er der med andre ord skåret ca. 25% af landets nærstationer.

Ud af Fyns 11 politistationer er kun 2 åbne for befolkningen mandag til fredag. 70 pct. af politistationerne på Fyn har åbent to timer eller mindre hver måned. Reelt er det kun politistationen i Odense, hvor borgerne kan henvende sig hele tiden.

I flere velhaverkommuner er borgere derfor gået i gang med at tage loven i egen hånd og oprette private vagtværn i villakvarterer, fordi politiet ikke kan varetage borgernes sikkerhed.

 

Kommentarer