Velkommen til Operaparken – et nyt grønt frirum i København

I 2023 åbner en ny park ved Operaen midt i Københavns Havn. Operaparken er doneret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formål og skal udgøre et klimavenligt frirum midt i en hektisk byudvikling. Allerede i 2021 åbner parkeringskælderen under parken med plads til 300 biler.

Operaparken er navnet på et nyt grønt frirum, der efter planen skal åbne i 2023, og som kommer til at ligge i hjertet af København. På Sydøen mellem Operaen og Papirøen har det danske arkitektfirma COBE tegnet et frodigt, levende og sanseligt byrum.

Operaparkens komposition er inspireret af 1800-tallets romantiske haver og romantikkens landskabsmalerier. I Operaparkens front skråner landskabet ned mod vandet, så planterne og landskabet møder vandet i havnen.

Foruden det grønne haveanlæg kommer parken til at indeholde et væksthus med café og underjordisk parkering. Væksthuset er designet som en glasbygning med et tyndt, svævende tag, og dens placering i midten af parken gør den til en overraskelse, der først åbenbarer sig, når den besøgende bevæger sig gennem det tætte landskab.

“På Det Kongelige Teater glæder vi os til at få liv i udendørsmiljøet rundt om Operaen, som er samlingssted for ca. 200.000 gæster om året.
Operaparken og og dets underjordiske parkeringskælder kommer fra 2021 til at give vores publikum en endnu bedre og mere behagelig oplevelse, når de ankommer i det omskiftelige danske vejr kan gå direkte fra bilen i parkeringsanlægget og op i Operaens foyer,” siger Lisbeth Knudsen, bestyrelsesformand, Det Kongelige Teater.

Væksthuset og den omkransende café skal sikre, at Operaparken bliver et aktivt besøgsmål hele året. Også i vintermånederne, hvor mange af byens andre grønne områder ligger øde hen. Væksthuset leder ned til den underjordiske parkering med plads til 300 biler.

Kommentarer