Venstres formand i EU: Kræver mere afgivelse af national suverænitet og mere magt til Bruxelles

Formanden for Venstres gruppe i Europaparlamentet raser imod nationalt demokrati og kræver yderligere afgivelse af suverænitet.

Der er valg til Europaparlamentet i maj. Venstre og de Radikale er medlemmer af partiet Alliancen af Liberale og Demokrater for Europa (ALDE).

ALDE er blandt de mest EU-begejstrede i parlamentet, en holdning som ALDEs formand Guy Verhofstadt i ofte meget stærke vendinger giver udtryk for.

En video fra parlamentet giver et indtryk af, hvilken EU-politik Venstre og de Radikale støtter.

Mindre demokrati, mere magt til Bruxelles

I videoen kræver de to danske partiers formand i parlamentet, at EUs medlemslande afgiver mere magt til styret i Bruxelles. Det sker i et vredesudbrud over, at Storbritannien vil forlade EU.

Mere magt til EU er ikke kun en dagsorden, som Venstre og de Radikale støtter op om i EU-parlamentet. Det er også den politik som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hjemme fra Christiansborg støtter op omkring igen og igen, istedet for at sige fra. Senest i sagen om dagpenge og nu også EUs indblanding i medlemslandenes skattepolitik.

“Problemet er, at medlemslandene ikke vil give mere suverænitet og mere magt til EU mere magt. Vi ved alle, at den eneste løsning på denne krise er at overføre mere magt til EU,” råber Venstres og de Radikales formand i EU-parlamentet.

Videoen er fra 2018: