Vermund om Morten Østergaard-krav: “…simpelthen for idiotisk”

Pernille Vermund (NB) ønsker bestemt ikke, at Danmark støtter op om Tysklands kritik af USA, efter drabet på den iranske terrorleder forleden. Et krav som De Radikales Morten Østergaard ellers stiller til den danske regering.

I et Facebook-opslag skriver Vermunds således følgende:

“Morten Østergaard mener, at Danmark skal tilslutte sig Tysklands kritik af, at USA gjorde det af med en bestialsk, iransk general efter et angreb på en amerikansk ambassade forleden.

Altså det Tyskland, hvor tusindvis af amerikanske soldater i årtier har været – og stadig er – udstationeret for at kunne beskytte landets frihed og sikkerhed.

Det Tyskland, der betaler mindre end en trediedel til NATO pr indbygger – godt en trediedel målt i andel af BNP – i forhold til amerikanerne.

Og det Tyskland, som smadrede Europa og sig selv til uigenkendelighed med nazistisk imperialisme – og som vi takket være amerikanernes store indsats ikke er undersåtter i den dag i dag.

At Tyskland, med landets historie og den efterfølgende manglende vilje til at betale deres andel til NATO, overhovedet kan finde på at kritisere USA for at beskytte sig selv, må være et anliggende mellem tyskerne og amerikanerne.

Men at Danmark skulle give sig til at kritisere USA for at trække en streg i sandet over for iranerne, er simpelthen for idiotisk.

Vi bør naturligvis altid respektere og forsvare ethvert NATO-lands ret til at beskytte sig mod angreb.

LÆS OGSÅ:  VIDEO: Advokater truet på livet af Black Lives Matter – forsvarer sig med våben

Og da vi – som tyskerne – er dødsens afhængige af amerikanernes vilje til at betale for vores frihed og sikkerhed, så bør vi stikke piben ind, indtil vi overholder vores del af aftalen i NATO og betaler vores del af regningen.

Jeg håber, at Morten Østergaard står ret alene med sit ønske om at gå i Tysklands fodspor.

Og jeg vil som formand for Nye Borgerlige kæmpe for, at Danmark aldrig nogensinde igen bliver underlagt Radikale Venstres udenrigspolitiske linje.”

 

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)