Site icon 24NYT

Vestager taber til Apple i kæmpesag om 100 mia. kr.

Den amerikanske tech-gigant Apple vinder en markant juridisk sejr over EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, skriver Børsen. Domstolen i Første Instans i Luxembourg afviser, at Apple skal betale 13 mia. euro plus renter i skat til Irland.

Dermed er sagen ikke nødvendigvis slut. Der er stadig én appelmulighed tilbage, og den ventes udnyttet. Men en endelig afgørelse i den stærkt principielle sag fra EU-Domstolen kan vare op til tre-fire år.

Da Margrethe Vestager i august, 2016 erklærede, at Irlands lempelige skattebehandling af Apple var ulovlig statsstøtte, var det en af hendes første opsigtsvækkende afgørelser, der straks placerede hende på det internationale landkort. I USA blev Vestager kendt som “the tax-lady” og siden har præsident Trump erklæret, at hun hader USA.

Det paradoksale er, at Irland på ingen måde er interesseret i at modtage pengene, der dækker selskabsskat i rundt to årtier. Irland appellerede, ligesom Apple, afgørelsen til domstolen i Luxembourg, fordi man bl.a. mener, at Margrethe Vestager og EU-Kommissionen underminerer landets suverænitet, har misforstået statsstøttereglerne og underminerer Irlands skattepolitik, der bl.a. er baseret på EUs næstlaveste selskabsskatteprocent på 12,5 pct.

Exit mobile version
Click to listen highlighted text!