Vi pendler længere: Sådan fikser du bilens småskader efter de lange distancer

Flere danskere har fået to biler, og gennem de seneste ti år er vores afstand til arbejdspladsen blevet øget markant. Ifølge tal fra Danmarks Statistik pendler vi i gennemsnit 21,7 kilometer til arbejde, og i løbet af de seneste fem år er antallet af danske familier med to personbiler steget med 15 procent. De mange tilbagelagte kilometer øger risikoen for skader på bilens ydre. Hos detailkæden Biltema oplever man, at mange bilejere tager sagen i egen hånd, når de overfladiske skader skal udbedres.

– Med flere biler på vejene følger flere stenslag og ridser. Vi oplever generelt en stor efterspørgsel på eksempelvis ridsefjerner og reparationslak, og det virker som om, at mange har fået øjnene op for, at de selv kan udbedre småskader på bilen uden at skulle forbi et værksted, siger Nis Kornum, der er bilekspert i Biltema.

Han giver tre råd til, hvordan bilejere selv kan udbedre de små skader på bilen.

1. Fiks selv overfladiske ridser: Har din bil en ridse, kan du tjekke, om den er overfladisk, ved at køre neglen forsigtigt hen over ridsen. Oplever du ikke modstand, er ridsen bare en kosmetisk skade. Hvis ridsen kun er overfladisk, kan det nemt klares med ridsefjerner og reparationslak, og så er det ikke nødvendigt at besøge værkstedet.

LÆS OGSÅ:  Hold igen med hækkesaksen – fire misforståelser i sommerhaven

2. Styrk udsatte områder: Bilen har flere udsatte områder, som du kan beskytte mod de værste skrammer med beskyttelsesfolie. Har du børn på bagsædet, der åbner bildøren hurtigt op, kan du sætte en dørbeskytter på, som tager skraldet, hvis døren bliver smækket op i noget.

3. Pas på rusten: Pendler du meget, er der stor sandsynlighed for, at rusten pludselig indfinder sig under bilen. Derfor kan det være en god idé at booste udsatte steder med en rustbeskyttelsesmasse, der beskytter mod stenslag og rust.