Vi skylder vores landsmænd mere end andre

I en klumme i Berlingske skriver kulturforskeren Kasper Støvring, at ganske vist skal vi hjælpe asylansøgere i nød, men vi er ikke forpligtet til at behandle dem på lige fod med vores landsmænd:

Danmarks krig i Irak har været med til at skabe strømme af flygtninge. Derfor er vi som danskere – uanset om vi har støttet eller deltaget i krigen – forpligtet til at hjælpe disse flygtninge. Løsningen er at etablere flygtningelejre i et tredje land. For vi er ikke forpligtet til at lade udlændinge indvandre til vores land, ligesom vi altså heller ikke er forpligtet til at behandle de herboende udlændinge så godt som vores landsmænd.

Alligevel får afviste asylansøgere på Sjælsmark bedre mad end mange danske pensionister, og mens alle flygtninge får anvist en bolig, er der ældre danskere, der ikke engang kan få plads på et plejehjem, selv om de hele deres liv har bidraget til vores samfund. Mange danskere synes da også at bekymre sig mere om udlændinge end om deres landsmænd. Det vækker f.eks. ofte større harme, når udviste kriminelle forvises til en øde ø, end når endnu en dansker voldtages, røves eller overfaldes af en udlænding”.

 

 

Kommentarer