VIDEO: Dansk politiker vil brænde koraner af i indvandrerghettoer – Danmarks modigste mand?

Provo-politikeren Rasmus Paludan bebuder afbrændinger af Koraner i en række østjyske ghettoer.

Formanden for det islamkritiske parti Stram Kurs Rasmus Paludan bebuder en række offentlige afbrændinger af Koranen. Det sker i protest over, hvad han mener er dårlig behandling fra Østjyllands politi i forbindelse med en række tidligere demonstrationer. Rasmus Paludan er utilfreds med, at politikredsen ifølge ham ikke har ydet tilstrækkelig beskyttelse og desuden har afbrudt hans demonstrationer.

“Der skete jo noget banebrydende nyt, da vi afholdt demonstration på Åbyhøj Torv. Her fik Østjyllands Politi lavet god spin ved at få en masse aviser til at kopiere en pressemeddelelse om, at demonstrationen blev stoppet af hensyn til min sikkerhed. Nærmest som om det var en succes, at de kørte mig væk, da det blev farligt. Det er absurd spin på det faktum, at man kører demonstranter væk, fordi de bliver overfaldet af andre. Det er ikke meningen med demonstrationsfriheden. Jeg blev spyttet fire gange i ansigtet og sparket på benene. Det var der ikke meget beskyttelse over,” fortæller Rasmus Paludan ifølge Lokalavisen Aarhus om en episode på Åbyhøj Torv.

Koranerne vil Rasmus Paludan afbrænde i fire indvandrertætte områder, herunder på Åbyhøj Torv, hvor politiet altså tidligere har vurderet, at det var for farligt for Rasmus Paludan at demonstrere.

Udover at være et signal til politiet, er demonstrationerne også et forsøg på at skabe opmærksomhed omkring partiet Stram Kurs op mod folketingsvalget i år.

LÆS OGSÅ:  Hvor lavt kan man synke? "Barnebarn" forsøgte at snyde mormor – politiet advarer andre

Rasmus Paludan er dog blevet kritiseret for, at politiet skal bruge så mange ressourcer på at beskytte hans kontroversielle valgkampagne. Den kritik har han dog ikke meget til overs for:

“Det er jo ikke rigtigt. Jeg vil gerne demonstrere uden politi, hvis det kunne lade sig gøre. Det ville jeg glædeligt. Men man har vurderet, at det ikke kan lade sig gøre. At beskytte en demonstration er ikke at beskytte mig, men demokratiet. Og så er det uheldigt, at jeg åbenbart har nogle synspunkter, der gør, at demokratiet i særlig grad skal beskyttes, når jeg demonstrerer. Men så skulle man måske ændre omstændighederne, så det ikke bliver nødvendigt. Det er ikke mig, der bestemmer, at der skal være politibeskyttelse, men jeg protesterer da heller ikke, hvis det er vurderingen. Den dag, jeg gør noget voldeligt mod demonstranter, er det mig, der spilder pengene. Men indtil da er det dem, der opfører sig voldeligt. Det er mit synspunkt, og det er der en del mennesker, der godt kan se, når man forklarer dem det,” mener Rasmus Paludan, ifølge Lokalavisen.

Ligesom en anden markant politiker og islamkritiker, Mogens Glistrup. er Rasmus Paludan uddannet jurist.

Video: Rasmus Paludan står i indvandrerghettoen Vollsmose og gør reklame for sine planlagte afbrændinger: