Video går viralt: Er Canadas premierminister rablende vanvittig?

Video nederst i artiklen.

Den på mange måder venstreekstreme og selverklærede feminist, Canadas premierminister, Justin Trudeau, er en mand (eller person) med meget opsigtsvækkende holdninger.

Det er der i hvert fald mange, der giver udtryk for på div. sociale medier. Interessen for den usædvanlige politiker er ikke blevet mindre, efter at et nyt videoklip med Trudeau nu er gået viralt.

På klippet ses den canadiske regeringschef ved et arranggement, hvor en ung kvinde stiller ham et sprøgsmål. Mens kvinden stiller sit spørgsmål, anvender hun bl.a. ordet ‘mankind’ (menneskeheden).

Men det for var for hård kost for premierminsteren. Han følte sig derfor nødt til at afbryde den unge kvinde midt i hendes spørgsmål.

Årssagen var, at Trudeau mente, at kvinden burde bruge ordet ‘peoplekind’ idet det er mere “inkluderende” end termen ‘mankind’.

Dette fik publikum til at bryde ud i højlydt begejstring.

Efterfølgende har flere gjort opmærksom på, at ‘peoplekind’ slet ikke er et egentligt ord.

Andre har anklaget premierministeren for selv at bruge diskriminerende ord, idet der angiveligt  kan argumenteres for, at den første del af  ikke-ordet ‘peoplekind’, i sagens natur er ‘people’.

‘People’ er imidlertid flertalsform af ordet ‘person’. ‘Person’ består af  to dele: ‘per’ og ‘son’. Dvs. af ‘son’ med lidt god vilje, kan opfattes som kønsdiskreminerende.

Se og hør selv Trudeaus yderst bemærkelsesværdige reaktion på vidoen herunder.

LÆS OGSÅ:  Anstændigheds-krav for fleksjob og førtidspension

Man kan spørgse sig selv om, hvordan de etablerede medier – herunder de danske – mon ville have reageret, hvis det havde været den amerikanske præsident, Donald J. Trump, som havde fremsagt lignede idiotiske udsagn.