VIDEO: Muligt terrorangreb tæt på at koste 51 børn livet i Italien – afrikaner anholdt

Italiansk politi efterforsker en tragisk episode som mulig terror. En buschauffør bortførte onsdag 51 skoleelever og deres lærere i det nordlige Italien, hvor han pludselig satte ild til bussen.

Inden da, truede han børnene med, at ‘ingen ville overleve’ turen. Chaufførenen er italiensk statsborger  senegalesisk baggrund.

Politiet fik via en passager besked om hændelsen, og derfor blev der oprettet en vejspærring i den sydlige del af Milano.

“- Da to politifolk fik chaufføren i tale tog denne en lighter frem og truede med at satte ild til bussen med en benzinkande, som han stod med. De ombordværende fik samtidig åbnet bussens bagdør, og mens de forlod bussen, hældte chaufføren benzin rundt på bussens sæder og indmad og satte ild til dem, siger en ledende politimand, Luca De Marchis. Jeg vil have, at det hele skal slutte. Vi må stoppe migranters død på Middelhavet, råbte chaufføren ifølge RAI og andre medier.” Det skriver Ekstra Bladet.

En lærer, der var ombord på bussen, oplyser ifølge BBC, at den mistænkte var kendt for at være vred over Italiens indvandringspolitik. Andre oplyser ifølger ifølge mediet, at manden havde råbt “stop døden i Middelhavet”, som muligvis er en hentydning til de afrikanske migranter, som har mistet livet under deres forsøg på at komme til Europa.

Denne video er angiveligt optaget ved gerningsstedet. 24NYT kan ikke verificere videoen.

LÆS OGSÅ:  TERRORANGREB (OPDATERET): Over 200 dræbte