VIDEO| Palæstinensisk præsident: Jøder skyld i Holocaust – Samuelsen tavs

Den palæstinensiske præsident og Holocaust-benægter, Mahmud Abbas, er ofte blevet fanget i groteske udtalelser af esktrem anti-semitisk karakter.

I mandags gik det galt igen.

Den palæstinensiske leder, som bl.a. er kendt for at udbetale mia. af kroner i præmier til terrorister, som lykkes med at slå jøder ihjel, sagde således under en tale, at “nazisternes folkedrab på jøderne i Europa ikke var på grund af jødernes religion. Årsagen var derimod jødernes rolle som udlånere i bankverdenen.”

Israelske politikere har reageret med forargelse og bedt det internationale samfund fordømme udtalelserne, der karateriseres som groft anti-semitiske.

24NYT har spurgt det danske udenrigsministerie, med Anders Samuelsen (LA) i spidsen, om, hvorvidt ministeren har fordømt udtalelserne.

Ministeriet oplyser til 24NYT, at Anders Samuelsen på nuværende tidspunkt ikke har udtalt sig, idet han er i udlandet. Ministeriet siger  iøvrigt, at man ikke ved, om ministeren senere vil udtale sig om sagen, når han vender hjem.

Anders Samuelsen har trods sit ophold i udlandet dog haft tid og lejlighed til at opdatere sin Facebook-side. Her har den liberale minister bl.a. ønsket sine følgere en glædelig 1. maj i anledningen af arbejdernes internationale kampdag.

Fra en lang række andre lande, herunder USA, har der lydt skarpe fordømmelser af den palæstinænsiske leder.

 

Kommentarer