“Vigtig hjælpepakke skal holde hånden under arbejdspladserne”

 – Vi står i en helt ekstraordinær og vanskelig situation. Virksomhederne knokler på højtryk for at håndtere situationen. Det gælder i forhold til medarbejdernes sikkerhed, men det gælder også i forhold til at holde forretningen oven vande og undgå store tab af job og kunder. Derfor er regeringens tiltag både kærkomne og vigtige – og som finansministeren slår fast, bliver der brug for yderligere skridt, siger adm. direktør Lars Sandahl Sørensen, DI.

Han ser positivt på, at regeringen har været lydhør og nu sørger for, at arbejdsgiverne kan få sygedagpengerefusion fra dag 1 for de medarbejdere, der er syge eller sendt i karantæne, og at medarbejderne kan gå på nedsat tid.

– Virksomhederne står lige nu i en meget presset situation, samtidig med at flere og flere medarbejdere må blive hjemme. Det er selvfølgelig ikke holdbart, og tiltaget fra regeringen om at give sygedagpengerefusion for medarbejdere, der er syge eller i karantæne, er et vigtigt skridt i den rigtige retning, siger Lars Sandahl Sørensen.

Han fortsætter:

– Det næste vigtige skridt bliver at finde en model for, hvordan vi sammen med regeringen håndterer, at virksomhederne i vidt omfang må sende medarbejdere hjem, fordi der mangler ordrer, eller de ikke er i stand til at producere. Det skal vi have løst, så vi bedst muligt holder hånden under vores arbejdspladserne. Den opgave haster, siger DI-direktøren.

LÆS OGSÅ:  Herning bliver værtsby for Dansk Melodi Grand Prix 2019

Foruden tiltaget om sygedagpenge rummer hjælpepakken flere vigtige tiltag, som skal afhjælpe det massive pres på likviditeten i virksomhederne.

– Mange virksomheder mærker et massivt pres på likviditeten. Derfor falder det mildest talt på et tørt sted, at regeringen nu kommer med konkrete tiltag til at afhjælpe presset ikke mindst på vores mange små og mellemstore virksomheder, siger Lars Sandahl Sørensen.

Skriv din mening (Du skal være logget på Facebook)