Vil det illoyale Danmark svigte USA igen?

Selv om USA er Danmarks vigtigste allierede og ultimative garant for vores sikkerhed, svigter Danmark sin vigtigste allierede gang på gang.

Danmark lever således ikke op til sin forpligtelse om at levere 2 pct. af BNP til NATO og bruger alle mulige krumspring for at slippe for at trække sin del af læsset og sende regningen til Donald Trump. Løkke har f.eks. præsteret noget så smagløst og uværdigt som at veksle 43 faldne danske soldater til 0,65 pct. af BNP, som Danmark mangler at indbetale til NATO.

Danmark boykotter USA’s sanktioner mod Iran, nægter at støtte USA i landets opgør med Kina og modarbejder USA’s sikkerhedspolitiske interesser i Grønland.

USA’s aktuelle ønsker er et dansk krigsskib til at overvåge skibsfarten i Hormuz-strædet og danske soldater som afløsere for amerikanske trænere og rådgivere i syrisk Kurdistan.

Operationen i Hormuz-strædet er en defensiv mission, som har til formål at håndhæve retten til fri sejlads, bl.a. for den danske handelsflåde. Den er helt grundlæggende i dansk interesse.

Alligevel synes et bredt flertal blandt folketingets partier ikke at være positivt stemte for at støtte USA.

Bliver amerikanske ønsker afvist, bliver det i Washington opfattet som endnu en provokation mod den amerikanske præsident og skade forholdet mellem USA og Danmark.