Vil du også blive en hurtigere læser? Læs med her

Siden årtusindeskiftet er teknologien vundet frem i de fleste danske hjem. I takt med at vi nu kan tilgå internettet fra både vores telefoner og computere, har langt de fleste mennesker valgt at gå på de sociale medier. Her kan de altid finde en lang række forskellig underholdning, og de kan uden problemer skrive med både venner og familie.

Dette er som udgangspunkt langtfra en dårlig ting, men desværre har denne udvikling også haft den følge at færre mennesker i dag vælger at læse. Dette skyldes primært at de nu kan finde bedre underholdning på internettet og sociale medier. Den faldende læselyst er dog stadig problematisk, idet det også har gjort at mange af os læser både dårligere og langsommere. Langsom læsehastighed kan særligt blive problematisk hvis du til daglig ender med at skulle læse store mængder tekst. Ønsker du at finde ud af hvordan du kan blive en hurtigere læser, kan du med fordel læse med her.

Overvej at få foretaget en synstest hos en øjenlæge

Ønsker du at sikre at dine betingelser for at skulle læse hurtigt og korrekt er helt optimale, er det vigtigt at få sikret at du ser okay. Mange af os går nemlig med synsproblemer vi ikke kender til, idet vi har vænnet os til at se dårligt.

Et dårligt syn kan være med til at gøre det mere problematisk for dig at læse, og det vil gøre at du uden at tænke over det er nødt til automatisk at læse langsommere, for at kunne tyde hvad der står. Bestil en Synsprøve her, hvis du også ønsker at sikre at dit syn ikke er grunden til at du læser langsomt. Husk at du ofte kan have vænnet dig til at se dårligt, og derfor kan du godt have nedsat syn selvom du aldrig selv har tænkt over det.

Sørg for at læse på daglig basis

Den mest effektive måde at blive en hurtigere læser på, er at læse som meget som overhovedet muligt. Når du bliver en rutineret læser, vil din hjerne nemlig begynde at genkende ordene allerede inden du har læst dem. Dette vil gøre at du kommer til at læse meget hurtigere.

Ønsker du at blive en hurtig læser er det derfor vigtigt at du holder din læsning ved lige. Dette kan du gøre ved dagligt at sætte mindst en halv time af til læsning. Herudover kan det også være en god ide at sætte dig ind i forskellige læseøvelser. Dette kan fx være at du arbejder på at blive bedre til at skimme tekster. Skimning af tekster er nemlig smart, idet du læser markant hurtigere, samtidigt med at du ikke mister vigtige elementer. At blive god til at skimme en tekst, kan dog kræve lidt øvelse.

Sæt undertekster på dit fjernsyn når du ser film eller serier

For igen at sikre at du får læst mest muligt, kan det være en rigtig god ide at sætte undertekster på dit fjernsyn. Dette skyldes at din hjerne ubevidst vil registrere ordene nederst på skærmen, uden at du nødvendigvis tænker over at du faktisk læser dem. Herudover kan du også mange gange lærer nye ord du ellers ikke ville forstå, dette skyldes at du både får hørt lyden, samtidigt med at ordet bliver brugt i en sammenhæng.

Herudover er det også en fordel at skuespillerne også siger ordene, så du får dem ind i dit hoved på to forskellige måder. Af denne grund er det også en god ide at se film med undertekster, hvis du ønsker at lære et fremmedsprog hurtigt.