Vil EU’s støtte til Ukraine snart krakelere?

Mens Ukraines ubarmhjertige vinter er på vej, forudses op til 3 mio. ukrainere at slutte sig til de over 7,5 mio., der allerede er flygtet. Det kan true EU’s entydige støtte til Ukraine, skriver Børsen.

”I Europa er den oprindeligt varme velkomst til ukrainske flygtninge nu ved at slå sprækker. Tydeligst i Tyskland, men også i lande som bl.a. Belgien og Irland vokser protesterne over, at man ikke kan klare mere. I september meddelte 12 af de 16 tyske delstater, der tilsammen har modtaget ca. 1 mio. flygtninge, at de ikke kan huse flere eller sørge for undervisning. Østrig har droppet gratis togtransport til ukrainerne, og i Polen er budskabet nu, at hvis man bliver i mere end 120 dage, skal man selv betale for sin bolig.

Hvilket kan udlægges som en måske kommende succes for Putins strategi: at tvinge så mange ukrainere på flugt, at fundamentet krakelerer under den indtil nu entydige opbakning til økonomiske sanktioner mod Rusland og til omfattende økonomisk og militær støtte til Ukraine”.