Vil S-regeringen slippe for ansvaret for 1.000 ældres død?

I USA beskyldes den sexanklagede guvernør i New York, Andrew Cuomo, for under coronakrisen at have truffet dispositioner, der førte til, at 15.000 ældre på New York’s plejehjem døde.

I Danmark trækker det ud med at få svar på, hvordan det kunne gå så galt på landets plejehjem under coronaepidemien, hvor næsten 1.000 ældre endte med at dø, selvom alle var klar over, at der skulle gøres en særlig indsats for at beskytte de skrøbelige beboere. ”’Jeg er simpelthen så ærgerlig over, at Astrid Krag er så længe om at komme ud af starthullerne, og at det nærmest virker som om, at der spændes snubletråde ud for undersøgelsen’, har Venstres ældreordfører, Jane Heitmann, sagt til Berlingske i juli 2021.

Undersøgelsen skulle bl.a. se på, hvor forberedte myndigheder og plejehjem var på at håndtere en sundhedsindsats ved udbrud af infektionssygdomme som covid-19, og om myndighedernes beslutninger var ’egnede’ til at forhindre smitte blandt de mest sårbare borgere i landet.

Det bliver spændende at se, om det lykkes den socialdemokratiske regering at slippe for ansvaret for de 1.000 unødvendige dødsfald.